Ο βασιλιάς Κάρολος απουσίαζε από την τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα Άννα εκπροσώπησαν την οικογένεια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τη Δευτέρα οι Βρετανοί γιόρτασαν την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Η βασιλική οικογένεια της χώρας τίμησε την ημέρα δίνοντας το παρών στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Westminster Abbey. Ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήταν ανάμεσα στα μέλη που βρέθηκαν στους εορτασμούς. 

Την τελετή παρακολούθησαν η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα Άννα. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναχώρησε μάλιστα από το κάστρο του Windsor μαζί με την Kate Middleton. Η σύζυγός του, όπως έγινε γνωστό, είχε προγραμματισμένο ένα ιδιωτικό ραντεβού και δεν βρέθηκε στην εκδήλωση. 

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν έχει κάνει καμία επίσημη εμφάνιση μετά το σοβαρό χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Το Kensigton είχε άλλωστε ανακοινώσει ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά της μετά το Πάσχα. Αντίθετα, ο βασιλιάς Κάρολος έχει επιστρέψει σταδιακά στις υποχρεώσεις του και έχει πραγματοποιήσει και τις πρώτες επίσημες συναντήσεις του μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Παρόλα αυτά κάνει επιλεκτικές δημόσιες εμφανίσεις. 

Στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας επέλεξε να μην πάει αλλά φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσα από ένα βίντεο. Μαγνητοσκόπησε το βίντεο στο White Drawing Room του κάστρου του Windsor τον περασμένο Φεβρουάριο. 

"Η 75 επέτειος της Κοινοπολιτείας είναι μια στιγμή που αντανακλά το αξιοσημείωτο ταξίδι που έχει κάνει η μοναδική οικογένεια από ελεύθερα και ανεξάρτητα κράτη από το 1949" ξεκίνησε να λέει ο βασιλιάς Κάρολος

Κλείνοντας το μήνυμά του ο Βρετανός μονάρχης αναφέρθηκε στα 75α γενέθλιά του και ευχαρίστησε όλους όσοι του ευχήθηκαν από την Κοινοπολιτεία για την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του

"Τις τελευταίες εβδομάδες, έχω συγκινηθεί βαθιά από τις υπέροχα ευγενικές και τρυφερές ευχές σας για την υγεία μου και σε ανταπόδοση θα συνεχίσω να σας υπηρετώ όσο καλύτερα μπορώ σε όλη την Κοινοπολιτεία. Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και στις προοπτικές των ανθρώπων μας παραμένει όσο σίγουρη και δυνατή ήταν πάντα. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε όλη την Κοινοπολιτεία, όπως, μαζί, συνεχίζουμε το ζωτικό ταξίδι". 

Διαβάστε Επίσης