Βασιλιάς Felipe | Δεν φανταζόταν πως θα περάσει έτσι την Ημέρα του Πατέρα

Ο βασιλιάς Felipe λατρεύει τις κόρες του αλλά η φετινή γιορτή δεν είχε τη χαρά που έχει άλλες χρονιές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια γλυκόπικρη εμπειρία ήταν η φετινή Ημέρα του Πατέρα για τον βασιλιά Felipe. Στην Ισπανία τίμησαν την πατρότητα στις 19 Μαρτίου αλλά ο σύζυγος της βασίλισσας Letizia δεν πέρασε τη μέρα αυτή όπως άλλες χρονιές. Ο λόγος ήταν η απουσία των δύο παιδιών του. Οι κόρες του, πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia δεν ήταν μαζί του στη Μαδρίτη. 

Στην Ημέρα του Πατέρα συνήθως οι οικογένειες είναι μαζί, ανταλλάσσουν δώρα και δημιουργούν αναμνήσεις. Οι κόρες του βασιλιά της Ισπανίας όμως απείχαν από αυτές τις παραδόσεις λόγω απόστασης. Η 18χρονη Leonor βρίσκεται στην Στρατιωτική Ακαδημία της Zaragoza όπου συνεχίζει την εκπαίδευσή της και η 16χροονη Sofia στην Ουαλία όπου σπουδάζει. 

Διαβάστε Επίσης

Η πριγκίπισσα Leonor έχει χάσει κι άλλες τέτοιες στιγμές την περίοδο που φοιτούσε στο UWC Atlantic College της Ουαλίας. Η μικρότερη αδερφή της όμως το ζει για πρώτη φορά καθώς βρίσκεται εκείνη πλέον στο ίδιο κολέγιο. 

Πώς πέρασε τη μέρα ο βασιλιάς Felipe

Ο βασιλιάς Felipe αφιέρωσε αυτή τη μέρα στα επίσημα καθήκοντά του δίνοντας το παρών σε δύο στρατιωτικές εκδηλώσεις στη Βουλή της Μαδρίτης. Στη συνέχεια επέστρεψε στο παλάτι Zarzuela για να συνεχίσει την προετοιμασία του για τις υποχρεώσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες. 

Βέβαια, στις μέρες μας η απόσταση νικιέται με την τεχνολογία. Οι δύο κόρες του θα μπορούσαν να του έχουν κάνει έκπληξη για την ημέρα αυτή κάνοντας βιντεοκλήσεις ή στέλνοντας δώρα με τη βοήθεια της μητέρας τους, βασίλισσας Letizia. 

Το reunion της οικογένειας

Η οικογένεια θα επανασυνδεθεί πάντως το ερχόμενο Πάσχα, όταν οι δύο αδερφές πάρουν την καθιερωμένη άδειά τους. Μετά από ένα έντονο διάστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης η πριγκίπισσα Leonor θα απολαύσει την ξεκούραση και η Sofia θα επιστρέψει από το σχολείο της. 

Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη της οικογένειας μετά τα Χριστούγεννα. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό αν θα κάνουν κάποιες δημόσιες εμφανίσεις όταν θα είναι όλοι μαζί αλλά το σίγουρο είναι ότι η επιστροφή των κοριτσιών θα αποτελέσει μία σημαντική στιγμή για την ισπανική βασιλική οικογένεια. 

Διαβάστε Επίσης