Βασιλιάς Κάρολος | Το σημάδι που ανατρέπει όσα γράφονται για την υγεία του

Τι επισημαίνουν έμπειροι βασιλικοί παρατηρητές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για τον βασιλιά Κάρολο από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου τον περασμένο μήνα. Η Κυριακή, όμως, υπήρξε ημέρα αισιοδοξίας και ορισμένων ευχάριστων διαδικασιών. 

Αφού ο βασιλιάς και η βασίλισσα παρακολούθησαν τη λειτουργία του καθολικού Πάσχα και σταμάτησαν για να χαιρετήσουν τους παρευρισκομένους, μια πηγή του παλατιού του Μπάκιγχαμ περιέγραψε τη δημόσια έξοδο λέγοντας: "Σήμερα ήταν ένα σημαντικό βήμα" για τον βασιλιά. 

Συνέχισαν: "Όπως φαίνεται, ο Βασιλιάς ανταποκρίθηκε πολύ ενθαρρυντικά στη θεραπεία τις τελευταίες εβδομάδες και έτσι οι γιατροί του μπόρεσαν να προσαρμόσουν ελαφρώς τις οδηγίες τους σχετικά με το τι είναι πλέον σε θέση να αναλάβει ο Μεγαλειότατος, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στην πασχαλινή λειτουργία και του χαιρετισμού των ευχών που είχαν ευγενικά προσέλθει για να δείξουν την υποστήριξή τους".

"Για να είμαστε σαφείς, η θεραπεία του μονάρχη συνεχίζεται και η προσοχή είναι φυσικά το μελλούμενο, αλλά πάντα ελπίζουμε να δούμε περισσότερα από αυτά τα προσεκτικά βαθμονομημένα βήματα προς την επανέναρξη κάποιων δημόσιων καθηκόντων για τον Βασιλιά, με προσαρμογές όπου χρειάζεται. Τίποτα δεν θα επιβεβαιωθεί μέχρι να πλησιάσει ο χρόνος, τα σχέδια παραμένουν σε εξέλιξη και υπόκεινται σε ιατρικές οδηγίες, αλλά υπάρχει μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία τόσο από τους γιατρούς όσο και από τον ασθενή”, ανέφερε αρχικά συμπληρώνοντας ότι:

"Ενώ η Αυτού Μεγαλειότητα έχει φυσικά αναλάβει όλα τα επίσημα καθήκοντά του ιδιωτικά και έχει φωτογραφηθεί σε ορισμένες ήσσονος σημασίας υποχρεώσεις του Παλατιού, ελπίζουμε ότι η σημερινή ημέρα προσέφερε στο ευρύτερο κοινό τη διαβεβαίωση ότι η Αυτού Μεγαλειότητα είναι καλά και ότι ο δρόμος μπροστά είναι με το μέρος του". 

Διαβάστε Επίσης