Βασίλισσα Ράνια | Η εντυπωσιακή τιάρα που επέλεξε σε νέο επίσημο πορτρέτο

Σε ποιες άλλες περιστάσεις έχει φορέσει η βασίλισσα Ράνια το συγκεκριμένο κόσμημα;

Γιορτινές είναι οι τελευταίες ημέρες για τη βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας. Ο βασιλιάς Abdullah συμπλήρωσε 25 χρόνια στον θρόνο και τίμησαν το Ασημένιο Ιωβηλαίο του με λαμπρότητα. Ο Ιορδανός μονάρχης πήρε τη σκυτάλη από τη βασιλεία του Hussein bin Talal που διήρκεσε από το 1952 μέχρι το 1999. Με αφορμή το ορόσημα στη θητεία του βασιλιά Abdullah δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο επίσημο πορτρέτο του μαζί με τη βασίλισσα Ράνια.

Ο βασιλιάς πόζαρε με τη στρατιωτική του στολή στην οποία ξεχώριζαν τα παράσημά του ενώ συμπεριλάμβανε καπέλο και σπαθί στο πλάι. Η σύζυγός του προτίμησε ένα ακόμη κομψό σύνολο. Τη μαύρη δημιουργία της τη συνδύασε με την εντυπωσιακή Arabic Script τιάρα.

Η τιάρα περίπου 1.300 μικρά διαμάντια, 7 πολύτιμους λίθους και ένα διαμάντι 20 καρατίων σε σχήμα μαργαριταριού. Η πιο αξιοσημείωτη λεπτομέρεια της τιάρας είναι το κείμενο που φαίνεται στο σχέδιό της το οποίο γράφει στα αραβικά "δόξα στον Αλλάχ".

Το ίδιο κόσμημα επέλεξε και για την επίσημη εμφάνισή της στο πλευρό του βασιλιά Abdullah κατά τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε για το Ασημένιο Ιωβιλαίο και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 8.000 άτομα.

Η βασίλισσα Ράνια έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη τιάρα και σε άλλες επίσημες εμφανίσεις. Το 2006, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ολλανδία μαζί με τον σύζυγό της, απαθανατίστηκε σε πολλές φωτογραφίες να τη φορά κατά τη διάρκεια δεξίωσης στη Χάγη.

Κατασκευάστηκε το 2005 από τον Yan Sicard και δόθηκε στη βασίλισσα Ράνια ως δώρο από τον σύζυγό της. Το ντεμπούτο της με αυτή το έκανε το 2006 στην Ολλανδία και ακολούθησαν πολλές περιστάσεις που την είδαμε να τη φορά.

Διαβάστε Επίσης