Πριγκίπισσα Ευγενία | Η συγκλονιστική εξομολόγηση και το μήνυμα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο λόγος που η κόρη του πρίγκιπα Andrew και της Sarah Ferguson μοιράστηκε φωτογραφίες από την ημέρα του γάμου της δεν ήταν για ένα τυπικό #throwback.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αποφεύγει την υπερβολική προβολή που γίνεται για λόγους προσωπικής διαφήμισης, ακολουθεί τους κανόνες του βασιλικού Πρωτοκόλλου σε όχι αποστειρωμένο βαθμό, προσπαθεί να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Η πριγκίπισσα Ευγενία έχει αποδείξει ότι διαθέτει κοινωνική ευαισθησία. Και το αποδεικνύει μέσα από την τελευταία της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τη Σκολίωση στις 26 Ιουνίου, κοινοποιώντας τρεις φωτογραφίες από την ημέρα του βασιλικού γάμου της το 2018 στην προσωπική της σελίδα στο Instagram. Το νυφικό φόρεμα της πριγκίπισσας Ευγενίας δεν έκρυψε την ουλή από την εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη που έκανε σε ηλικία 12 ετών λόγω σκολίωσης, μιας καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης.

"Σήμερα είναι η διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης για τη σκολίωση. Ήθελα απλώς να μοιραστώ την ουλή μου και να ενθαρρύνω όποιον εκεί έξω έχει περάσει κάτι παρόμοιο να μοιραστεί τη δική του μαζί μου", έγραψε η Ευγενία στη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram.

"Ας είμαστε περήφανοι για τις ουλές μας!", πρόσθεσε, ζητώντας από τους followers της να μοιραστούν τις δικές τους φωτογραφίες για να τις αναδημοσιεύσει στα Instagram Stories της. 

"Σε όλους εσάς που μόλις λάβατε τη διάγνωση, σε όσους φοράτε σιδεράκια, σε όσους αναρρώνουν από μια επέμβαση και σε όσους ζουν με μια ουλή για χρόνια - οι σκέψεις μου είναι μαζί σας την Ημέρα Ενημέρωσης για τη Σκολίωση", συνέχισε η πριγκίπισσα, ενώ ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φυσικοθεραπευτές και τους ερευνητές του φιλανθρωπικού οργανισμού Scoliosis Support & Research.

Η πριγκίπισσα Ευγενία μίλησε για τη συγκεκριμένη απόφαση να δείξει την ουλή της από σκολίωση όταν παντρεύτηκε τον Jack Brooksbank στον ηχητικό οδηγό που συνόδευε τη νυφική της εμφάνιση, όταν εκδόθηκε στο κάστρο του Windsor το 2019. "Πάντα ήθελα να έχω χαμηλή πλάτη - εν μέρει, γιατί ήθελα να δείξω την ουλή μου. Και πιστεύω ότι οι ουλές λένε μια ιστορία για το παρελθόν και το μέλλον σου και είναι ένας τρόπος να απαλλαγείς από ένα ταμπού", εξήγησε η Royal. "Για μένα, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τους ανθρώπους που περνούν είτε παρόμοιες καταστάσεις με σκολίωση είτε έχουν μια δική τους ουλή που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν".