Ο Josephus Thimister έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών

Ο Ολλανδός σχεδιαστής διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balenciaga στα '90s.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Josephus Thimister, ο edgy Ολλανδός σχεδιαστής και καλλιτέχνης που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τη συνεργασία του με τον οίκο Balenciaga στα '90s, έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή, όπως αναφέρει το WWD.

Γεννημένος στο Μάαστριχτ το 1962, ο Josephus Melchior Thimister είχε βελγική και ρωσική καταγωγή. Ο Thimister άνηκε σε μια ομάδα Βέλγων σχεδιαστών από την Αμβέρσα, όπως οι Martin Margiela και Ann Demeulemeester, των οποίων η αρχιτεκτονική αισθητική αντηχεί στη μόδα του σήμερα.

Μετά την αποφοίτησή του από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας το 1987, ο Thimister μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί, βοήθησε τον Karl Lagerfeld ο οποίος έτρεχε το δικό του brand παράλληλα με τη θέση του ως art director της Chanel. Στη συνέχεια, ο Thimister εργάστηκε στο House Jean Patou βοηθώντας τον σχεδιαστή στην προετοιμασία της haute couture συλλογής του το 1990.

Ο Josephus Thimister έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών
Josephus Thimister Haute-Couture fashion show - Paris Fashion Week Spring/Summer 2010 

Το 1992, ο Thimister αποδέχτηκε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Balenciaga, δίνοντας μια αναζωογονητική ματιά στα αξεσουάρ και τις  prêt-a-porter συλλογές μέσα από τις καθαρές γραμμές και την άψογη κατασκευή που αντανακλά τον κομψό νεωτερισμό της δεκαετίας του '60. Μετά την αποχώρησή του από τον Balenciaga το 1997, ο Thimister ξεκίνησε το δικό του brand.