'Ενα από τα πιο iconic φορέματα της πριγκίπισσας Diana βγαίνει σε δημοπρασία

Ποιος θα αποκτήσει το μπλε βελούδινο φόρεμα που φορούσε η Lady D όταν χόρεψε με τον John Travolta;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η πριγκίπισσα Diana να έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το 1997, ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένει το απόλυτο style icon. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του διαχρονικού στυλ της είναι το μπλε βελούδινο φόρεμά που φόρεσε κατά την επίσκεψή της στο Λευκό Οίκο, το οποίο ανακοινώθηκε πως βγαίνει σε δημοπρασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Νοέμβριο του 1985, η Lady D βρέθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο στο Λευκό Οίκο για να συναντήσουν τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ronald Reagan και την Πρώτη Κυρία Mrs Nancy Reagan. Εκείνο το βράδυ χόρεψε με την ψυχή της με τον διάσημο ηθοποιό John Travolta στο ρυθμό των τραγουδιών των cult ταινιών Πυρετός στο Σαββατόβραδο" και "Grease", φορώντας μια μακριά μπλε βελούδινη τουαλέτα που κέρδισε τις εντυπώσεις. 

Celebrities Diana dress

Τον Ιούνιο του 1997 το φόρεμα του σχεδιαστή Victor Edelstein, είχε δημοπρατηθεί συγκεντρώνοντας 500.000€ τα οποία δόθηκαν σε οργανώσεις κατά του ΗΙV. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το φόρεμα πρόκειται να δημοπρατηθεί ξανά με τιμή εκκίνησης τις 400.000€. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου από τον οίκο Kerry Taylor Auctions. 

"Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα πιο iconic φορέματά της. Οι φωτογραφίες της την ώρα που ο γοητευτικός John Travolta τη στριφογυρίζει  στην κεντρική σκηνή στον Λευκό Οίκο προκάλεσαν αίσθηση εκείνη την εποχή και παραμένουν αξιομνημόνευτες ακόμα και σήμερα. Ήταν μια έντονη και ώριμη επιλογή για μια τόσο νέα πριγκίπισσα και εντυπωσίασε τους πάντες εκείνο το βράδυ", δήλωσε η εκπρόσωπός του οίκου δημοπρασιών, Lucy Bishop.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ