Η καλλιτέχνης Amy Sherald, που έκανε το επίσημο πορτρέτο της Michelle Obama, τιμά τη μνήμη της Breonna Taylor

Η Sherald περιγράφει την τελευταία της δουλειά ως μια προσπάθεια να κρατήσει την "Breonna ζωντανή για πάντα"

Το τελευταίο έργο της καλλιτέχνιδος Amy Sherald τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της αδικοχαμένης Breonna Taylor.

Η Sherald δημιούργησε ένα αναμνηστικό πορτρέτο της Taylor για το εξώφυλλο του Vanity Fair που παρουσιάζει την 26χρονη με ένα ρομαντικό μάξι φόρεμα. Το τεύχος περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων μεταξύ της μητέρας της Taylor, Tamika Palmer και του δημοσιογράφου Ta-Nehisi Coates, στις οποίες η Palmer θυμάται την κόρη της.

Η καλλιτέχνης Amy Sherald, που έκανε το επίσημο πορτρέτο της Michelle Obama, τιμά τη μνήμη της Breonna Taylor
Η Michelle Obama και η Amy Sherald

Η Taylor πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία στις 13 Μαρτίου, όταν εισέβαλαν στο σπίτι της στο Λούισβιλ, του Κεντάκι, με ένταλμα χωρίς προειδοποιητικό χτύπημα. Η Sherald - η οποία είναι πιο γνωστή για τη δημιουργία του επίσημου πορτρέτου της πρώην Πρώτης Κυρίας Michelle Obama που εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη Smithsonian - φιλοτέχνησε το πορτρέτο ως έναν τρόπο για να διατηρήσει τη μνήμη της Taylor ζωντανή, αναφέροντας λεπτομερώς στο περιοδικό τη μοναδική δημιουργική διαδικασία σύλληψης του έργου.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα πορτρέτα της Sherald, η Taylor ήταν ένα πρόσωπο που δεν γνωρίσε ποτέ. Και λόγω του πρόωρου θανάτου της, η Taylor δεν θα μπορούσε ποτέ να καθίσει και να ποζάρει για τη Sherald. Ωστόσο, η καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι η Taylor ήταν μια Αμερικανίδα πολίτης της διπλανής πόρτας, η οποία αντιπροσώπευε αμέτρητες μαύρες γυναίκες που κάνουν απλώς τη δουλειά τους για να επιβιώσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες του σήμερα. Ο πίνακας περιλαμβάνει επίσης μικρές, συμβολικές λεπτομέρειες από τη ζωή της Taylor, συμπεριλαμβανομένου του δαχτυλιδιού αρραβώνων που είναι ζωγραφισμένο στο αριστερό της χέρι, καθώς ο φίλος της Taylor, Kenneth Walker, σχεδίαζε να της κάνει πρόταση γάμου πριν από τη δολοφονία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ