5 ταινίες για να δείτε τον Μάρτιο

Σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, ριμέικ αλλά και αγαπημένα παραμύθια στους κινηματογράφους.

Ταινίες που θίγουν σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, ριμέικ αλλά και αγαπημένα παραμύθια μπαίνουν στη λίστα με τις κινηματογραφικές προτάσεις για τον Μάρτιο 2020. Από το δίδυμο Μισέλ Ουίλιαμς και Τζούλιαν Μουρ μέχρι την Ελίζαμπεθ Μος, στις ταινίες του μήνα πρωταγωνιστούν A-listers ηθοποιοί σε ενδιαφέροντες ρόλους και καταστάσεις. 

"Μετά το Γάμο" (After the Wedding) 

5 ταινίες για να δείτε τον Μάρτιο

Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Ούσα σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Ριμέικ της ομώνυμης δανέζικης ταινίας (After the Wedding - Efter Brylluppet) της Σούζαν Μπίερ, η οποία είχε διεκδικήσει το 2007 το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Με την βραβευμένη με Όσκαρ Τζούλιαν Μουρ και την τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ, Μισέλ Oυίλιαμς.

Κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου από την ODEON.

"Ο Αόρατος Άνθρωπος" (The Invisible Man)

2527_T1F_0001

Μια τρομακτική και σύγχρονη ιστορία εμμονής από τον σκηνοθέτη του Insidious 3, με την βραβευμένη με Emmy ηθοποιό Ελίζαμπεθ Μος (Εμείς, Mad Men, The Handmaid’s Tale). Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ με επίκαιρες κοινωνικές προεκτάσεις από τον πρωτοπόρο παραγωγό των ταινιών του φανταστικού και του τρόμου, Τζέισον Μπλουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγιδευμένη σε μια κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο επιστήμονα, η Σεσίλια (Μος) καταφέρνει να αποδράσει, με τη βοήθεια της αδερφής της, ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης. Όταν ο βάναυσος πρώην σύντροφός της αυτοκτονεί, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες. Η λογική της θα αρχίσει να κλονίζεται και θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που την στοιχειώνει.

Κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου από την TULIP.

"Η Αναζήτηση" (The Song of Names)

SON_08220

Οι υποψήφιοι για Όσκαρ Τιμ Ροθ και Κλάιβ Όουεν πρωταγωνιστούν σε μια ταινία για τη δύναμη της φιλίας στο πέρασμα του χρόνου, se σκηνοθεσία του Φρανσουά Ζιράρ και μουσική του Χάουαρντ Σορ.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις ξεσπάσει στην Ευρώπη. Ο Μάρτιν και ο Ντοβίντλ είναι δύο αχώριστοι παιδικοί φίλοι. Ο Ντοβίντλ είναι ιδιοφυία στο βιολί. Όμως, λίγες ώρες πριν δώσει την πρώτη του συναυλία, εξαφανίζεται δίχως ίχνη. Μετά από χρόνια, ένα απρόσμενο γεγονός θα σταθεί ως αφετηρία για ένα μεγάλο ταξίδι αναζήτησης του Μάρτιν που θα ψάξει να βρει τον παλιό του φίλο. Αυτή η αναζήτηση θα οδηγήσει σε απροσδόκητες αποκαλύψεις για τους δύο άντρες αλλά και για την Έλεν, τη γυναίκα που τους ένωνε.

Κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου από την ODEON.

"Η Καλοσύνη των Ξένων" (The Kindness of Strangers)

CLARA_Zoe Kazan

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Άλις (Άντρια Ράισμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά πως η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.

Κυκλοφορεί στις 12 Μαρτίου από την ODEON.

"Πινόκιο" (Pinocchio)

Πινόκιο

Το αριστουργηματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας στα χέρια του δεξιοτέχνη σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε μεταμορφώνεται σε ένα αισθητικά πανέμορφο και μαγικό κινηματογραφικό ταξίδι. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο.

Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει…

Κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου από την ODEON.