Δεν ονειρεύεστε! Η έκθεση της Yayoi Kusama έρχεται στo Tate Modern

Κάντε ένα βήμα...στο άπειρο.

Μια σπάνια ευκαιρία να ζήσετε δύο από τα Infinity Mirror Rooms της Yayoi Kusama σάς δίνει το Tate Modern. Αυτές οι συναρπαστικές εγκαταστάσεις θα σας μεταφέρουν στο μοναδικό όραμα των ατελείωτων αντανακλάσεων της Kusama. Η σημαντική αυτή έκθεση της καλλιτέχνιδος έρχεται τον Μάρτιο του 2021, μετά από έναν χρόνο καθυστέρησης εξαιτίας της πανδημίας.

Το Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life είναι μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Kusama μέχρι σήμερα και δημιουργήθηκε για την αναδρομική της έκθεση το 2012 στο Tate Modern. Εμφανίζεται δίπλα στο Chandelier of Grief, ένα δωμάτιο που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός απέραντου σύμπαντος με περιστρεφόμενους κρυστάλλους πολυελαίων.

Μια μικρή παρουσίαση φωτογραφιών - μερικές εκτίθενται για πρώτη φορά - παρέχει ιστορικό πλαίσιο για το παγκόσμιο φαινόμενο που έχουν γίνει οι καθρέφτες της Kusama σήμερα. Γεννημένη το 1929 στο Ματσουμότο της Ιαπωνίας, η θρυλική καλλιτέχνης δέχτηκε την αναγνώριση για τα happenings της στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960 και μια ευρεία καλλιτεχνική πρακτική που περιελάμβανε την εγκατάσταση, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το σχέδιο μόδας και τη λογοτεχνική γραφή. Από τη δεκαετία του 1970 ζει στο Τόκιο, όπου συνεχίζει να εργάζεται παραγωγικά και με διεθνή αναγνώριση.

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαρτίου 2021 – 27 Μαρτίου 2022