5 βιβλία γραμμένα από αυτοδημιούργητους μεγιστάνες

Περιγράφουν το δρόμο προς την επιτυχία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εάν θέλετε να διακριθείτε στον τομέα σας -όποιος κι αν είναι αυτός- και να εξαργυρώσετε την επιτυχία σας σε ποσά που μετριούνται σε εκατομμύρια, μάλλον θα πρέπει να μάθετε τον τρόπο από αυτούς που το έχουν ήδη καταφέρει.

Πέντε διάσημοι μεγιστάνες που ξεκίνησαν από το μηδέν περιγράφουν μέσα σε βιβλία τους όλα όσα σηματοδότησαν την πορεία τους και σας δίνουν το κίνητρο και την έμπνευση για να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους,

Oprah Winfrey - The Path Made Clear: Discovering Your Life's Direction and Purpose

5 βιβλία γραμμένα από αυτοδημιούργητους μεγιστάνες

Είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο .Τηλεοπτικές εκπομπές, περιοδικά, βιβλία, ακόμα και ταινίες...με ό,τι ασχολείται γίνεται τεράστια επιτυχία και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα τύχης. Σε αυτό το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2019 αφηγείται την ιστορία της με στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη να ανακαλύψει κι εκείνος τα δυνατά του σημεία και να κατανοήσει τι χρειάζεται για να γίνει κανείς είναι επιτυχημένος στη ζωή.

Phil Knight - Χτίζοντας μια αυτοκρατορία

Phil Knight book

Ο Phil Knight είναι ένας από τους ιδρυτές της Nike, μιας από τις πιο ισχυρές εταιρείες αθλητικών ειδών στον κόσμο. Στο βιβλίο του περιγράφει με λεπτομέρειες πώς έχτισε την αυτοκρατορία του, υπενθυμίζοντας πως η επιτυχία είναι "επικίνδυνη και χαοτική, μαστίζεται από λάθη, ατελείωτους αγώνες και θυσίες". Το "Χτίζοντας μια Αυτοκρατορία” κυκλοφόρησε το 2016 και εκείνη τη χρονιά ο Bill Gates το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία του. Κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Richard Branson - Losing My Virginity

Richard Branson book

Η αυτοβιογραφία του ιδρυτή του Virgin Group κυκλοφόρησε το 2009 και έγινε αμέσως παγκόσμιο best selller. Στις σελίδες του, ο μεγιστάνας περιγράφει όλα τα εμπόδια, τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο δρόμο της προς την επιτυχία, ενώ αναφέρει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του και διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και τα οποία θεωρεί ότι ήταν αυτά που του επέτρεψαν να αφήσει το σημάδι του στον κόσμο τόσο της μουσικής όσο και των μεταφορών.

Bill Gates - Business @ the Speed of Thought

Bill Gates book

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να αναφέρουμε τον Bill Gates με αφορμή κυρίως το διαζύγιό του, όμως εκείνος παραμένει ένας από τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο και ο δημιουργός της Microsoft. Σε αυτό το βιβλίο που εκδόθηκε πριν από είκοσι δύο χρόνια, ο επιχειρηματίας και ο φιλάνθρωπος εξηγεί πώς μπορεί κανείς να κερδίσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να βελτιώσει την επιχειρηματική και εργασιακή του πορεία και να διαπιστώσει εάν διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για να πετύχει.

Ray Dalio - Principles 

Ray Dalio book

Ο Ray Dalio είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Αμερικανούς επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, της εταιρείας Bridgewater Associates, μέσω της οποίας διαχειρίστηκε περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο βιβλίο συγκεντρώνει πρακτικές συμβουλές για τη λήψη των σωστών αποφάσεων προκειμένου να μπορέσει κανείς να δημιουργήσει μια ισχυρή και πετυχημένη επιχείρηση.