Eat Chic | 5 γαστρονομικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Οι πρώτες γαστρονομικές συμπράξεις του φθινοπώρου κλείνουν το μάτι στο brunch, το lunch, αλλά και τα dinners μας.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας οι γαστρονομικές συμπράξεις κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους. Ο φετινός Οκτώβριος κρύβει γλυκιές εκπλήξεις, αφίξεις από το εξωτερικό και σημαντικές υπογραφές, με τον καταξιωμένο pastry chef Στέλιο Παρλιάρο και τον Ντίνο Φωτεινάκη να προσθέτουν γεύση στις ημέρες μας. 

Sunday Brunch, η επιστροφή

Το Sunday Brunch στο Athénée είναι sweet, κοσμοπολίτικο – όπως και η διεύθυνση επί της Βουκουρεστίου, ένα σημείο συνάντησης για εκείνους που αγαπούν να περνούν τις Κυριακές τους με style. Η διαδικασία είναι απλή: ξεκινάτε με τις αλμυρές δημιουργίες του Νίκου Σκλήρα και κρατάτε οπωσδήποτε χώρο για τις γλυκιές προτάσεις του εκάστοτε guest pastry chef. Φέτος, η αρχή γίνεται με τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Piece of Cake ιδέες του. 

Eat Chic | 5 γαστρονομικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Γνωστός για την ακρίβεια στην τεχνική και τη δημιουργική σκέψη, ο καταξιωμένος pastry chef παρουσιάζει μοναδικές γλυκές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη φινέτσα της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, μέσα από ένα παιχνίδι υφών, γεύσεων και αισθήσεων. Η γευστική εμπειρία, η οποία άνοιξε αυλαία την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, θα συνεχιστεί και στις 19/10, 2/11 και 9/11, υπενθυμίζοντας μας ότι το Sunday Brunch είναι συνήθεια. 

BBQ Saturdays στη Γλυφάδα

Το φθινόπωρο στα Νότια είναι το ίδιο απολαυστικό με το καλοκαίρι, μία συνέχεια του θέρους η οποία εμπλουτίζεται με αγαπημένες συνήθειες. Μία από αυτές, τα BBQ Saturdays στο Colonial στο Golf Γλυφάδας. Κάθε Σάββατο μεσημέρι και μέχρι λίγο πριν τις γιορτές, οι παρέες, οι φίλοι και οι οικογένειες θα απολαμβάνουν μια αυθεντική BBQ εμπειρία, μέσα στο καταπράσινο τοπίο του γκολφ

golf glyfadas

Το μενού επιμελείται ο σεφ Ηλίας Μιχαλόπουλος, με προτάσεις όπως Rib Eye Uru από Black Angus, χοιρινή tomahawk, βιολογικό φιλέτο γάλακτος, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, αλλά και λαχταριστά burgers, λουκάνικα και street food γεύσεις που ψήνονται εκείνη τη στιγμή στα υπαίθρια μπάρμπεκιου. Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου ο chef του Bungalow 7, Ντίνος Φωτεινάκης, πραγματοποιεί μία γευστική απόβαση στο Gold Γλυφάδας παρουσιάζοντας ένα ειδικό BBQ μενού.

Ένα διαφορετικό brunch στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η εμπειρία στα Νότια συνεχίζεται μπροστά στη θάλασσα. Είναι το ατού τους και το γνωρίζουν πολύ καλά. Στο Bungalow 7, εκεί όπου η αρχιτεκτονική ευφυΐα συναντά τη γευστική δημιουργικότητα, ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από διεθνείς τάσεις αλλά και comfort επιλογές – από εκείνες που όλοι αγαπούν. Από τα πιάτα με αυγά που πρωταγωνιστούν, έως  urban δημιουργίες όπως tacos, sliders και λαχταριστά sandwiches, καθώς και επιλεγμένες κοπές κρέατος από την ανοικτή φωτιά. 

bungalow 7

Όλα αυτά συναντούν τα δελεαστικά γλυκά της ημέρας, δημιουργώντας έναν πλούσιο συνδυασμό που καλύπτει κάθε γευστική προτίμηση. Το brunch πλαισιώνεται από δροσερά κοκτέιλ που επιμελείται η bartending ομάδα του Bungalow 7, ολοκληρώνοντας την εμπειρία με τον πιο γευστικό τρόπο.

Γεύση και τεχνική ενώνουν το Hong Kong με την Αθήνα

Κάτι αλλάζει για τρεις ημέρες στο Brutus Tavern. Από τις 16 έως και τις 18 Οκτωβρίου, το premium steakhouse – το οποίο προσφάτως διακρίθηκε ως το 101 καλύτερο στον κόσμο φιλοξενεί το νούμερο 50 της ίδιας λίστας, το ξακουστό Fireside Hong Kong. Ο σεφ Στέφανος Ρίζος υποδέχεται τον Jaime Ortolá του Fireside στο Hong Kong για μία exclusive σειρά από 4-Hands dinners.

brutus tavern

Σε αυτή τη συνάντηση της φωτιάς και της γαστρονομικής τέχνης, δύο ταλαντούχοι σεφ θα δημιουργήσουν ένα μενού στο οποίο κάθε πιάτο αντανακλά το κοινό τους πάθος για τη φωτιά, το εκλεκτό κρέας και την εξαιρετική φιλοξενία.

Μία θηλυκή άφιξη στο Rick's

Στα ψηλά της Κηφισιάς, στο Κεφαλάκι, το Rick's συνθέτει το δικό του σύμπαν. Εκεί οι prime κοπές συναντούν εκλεκτές ποικιλίες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, τα θαλασσινά συνοδεύουν champagne moments, με τη φωτιά και τη γεύση να δίνουν τον τόνο της βραδιάς.

ricks

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, το Rick's υποδέχεται τη διαχρονικά αγαπημένη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη σε μία βραδιά όπου η φωτιά και η άριστη τεχνική ψησίματος των κοπών σε αυτή συνωμοτούν πάνω από ένα one-night-only μενού, το οποίο κοστολογείται στα 90 ευρώ / άτομο.