Ένα από τα πιο δύσκολα γαστρονομικά tasks που μπορεί κανείς να θέσει στον εαυτό του, είναι να βρει τους ιδανικούς συνδυασμούς φαγητού με κρασί - το Wine Pairing, δηλαδή. Τουλάχιστον, όσον αφορά τις δύο πιο δημοφιλείς ποικιλίες του πλανήτη, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ απλά. Με ποια φαγητά λοιπόν θα συνοδεύσετε τα Chardonnay και Cabernet Sauvignon; Δεν χρειάζεται να βαδίσετε στα χνάρια της υψηλής γαστρονομίας. Αντιθέτως, θα πορευτείτε από το σίγουρο μονοπάτι των comfort επιλογών.
Chardonnay: Σαλάτες, τηγανητό κοτόπουλο και αυθεντική carbonara
Μιλώντας για το Chardonnay, αναφερόμαστε σε μία από τις πιο πληθωρικές ποικιλίες που υπάρχουν και ενδεχομένως την πιο ευπροσάρμοστη. Τα συγκεκριμένα σταφύλια, οπουδήποτε κι αν παράγονται στον πλανήτη, δίνουν ένα φινετσάτο τελικό αποτέλεσμα με γευστικό πλούτο, πολυπλοκότητα, φρουτώδεις νότες και αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών, έχοντας παράλληλα μέτρια έως υψηλή οξύτητα. Αυτά είναι ασφαλώς τα κοινά χαρακτηριστικά που παρατηρούνται οπουδήποτε, καθώς το χρώμα μπορεί να ποικίλει -από ωχρό λεμονοπράσινο μέχρι έντονο χρυσαφί- αναλόγως περιοχής και τρόπου οινοποίησης.
Οι πλούσιες γευστικές του κατευθύνσεις το καθιστούν ιδανικό για σαλάτες με πυκνές και έντονες σάλτσες και dressings. Μία εξαιρετική επιλογή είναι μία σαλάτα iceberg, πανσέτα και Buttermilk Ranch Dressing.
Συνεχίστε την ανάγνωση στο esquire.com.gr