Νέα έκθεση αποκαλύπτει σπάνιες πληροφορίες για τη νυφική τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ

Η σχέση της βασιλικής οικογένειας με τον ιστορικό οίκο κοσμημάτων Garrard.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η νυφική εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ αποτέλεσε έμπνευση για τις μεταγενέστερες των γυναικών βασιλικών οικογενειών, με την τιάρα της ακόμα και σήμερα να ξεχωρίζει ως η πιο εντυπωσιακή από τη βασιλική συλλογή. Μία νέα έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Παλάτι του Kensington, στην Αίθουσα των Κοσμημάτων, έδωσε κάποιες σπάνιες πληροφορίες για το ιστορικό αυτό "έργο τέχνης" από τον οίκο Garrard αλλά και το τι συνέβαινε τις ημέρες πριν από τον βασιλικό γάμο.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη τιάρα ανήκε στη συλλογή της Βασίλισσας Mary, της γιαγιάς της σημερινής μονάρχη, η οποία είχε πάθος με τα κοσμήματα, πολλά από τα οποία βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελισάβετ. Επιπλέον, λέγεται πως λίγες ημέρες πριν από τον γάμο, η νεαρή πριγκίπισσα επισκέφθηκε τον οίκο Garrard μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά της, όπου η τελευταία προσέφερε στη μέλλουσα νύφη τα γαμήλια δώρα της, μέσα στα οποία ήταν και η Queen Mary Fringe Tiara. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το βιβλίο επισκεπτών του φημισμένου οίκου κοσμημάτων, στο οποίο είχαν υπογράψει και τα τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πριγκίπισσα Βεατρίκη Valentino Getty Images
Την ίδια τιάρα είχε δανειστεί για τον γάμο της με τον Edoardo Mapelli Mozzi και η πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Σε άλλη σελίδα του συγκεκριμένου βιβλίου, αναφέρεται και η πρώτη επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στον οίκο, όπου είχε γίνει στις 9 Νοεμβρίου του 1946, συνοδευόμενη από τη γιαγιά της, Βασίλισσα Mary και την αδερφή της, Margaret. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο των επισκεπτών εκτίθεται μαζί με τα πρωτότυπα σχέδια της τιάρας, η οποία είχε κατασκευαστεί το 1919 για τη γιαγιά της, αξιοποιώντας τα μπριγιάν από ένα γαμήλιο δώρο που η βασίλισσα Victoria είχε προσφέρει στη βασίλισσα Mary. 

Με λίγα λόγια, η νέα αυτή έκθεση υπογραμμίζει τη σχέση της μοναρχίας με τον οίκο Garrard, που είναι προς το παρόν ανοιχτή προς το κοινό, παρουσιάζοντας επίσης διάφορα άλλα αρχεία που χρονολογούνται από το 1735 και αφορούν βασιλικές αναθέσεις για κοσμήματα της βασίλισσας Victoria. 

Διαβάστε Επίσης