Το ακυκλοφόρητο πορτρέτο της πριγκίπισσας Diana που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παλατιού του Kensington

Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί όταν η πριγκίπισσα του λαού ήταν 27 ετών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μία ακυκλοφόρητη φωτογραφία της πριγκίπισσας Diana είδε το φως της δημοσιότητας 34 χρόνια μετά τη λήψη της, η οποία θα συμπεριληφθεί στην έκθεση "Life Through a Royal Lens" στο Παλάτι του Kensington, που θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου.

Διαβάστε Επίσης

Το πορτρέτο τραβήχτηκε από τον διάσημο φωτογράφο, David Bailey, το 1988 όταν η πριγκίπισσα Diana ήταν μόλις 27 ετών, για χάρη της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου, όμως τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αφού δεν επιλέχθηκε σε εκείνες που δημοσιεύθηκαν, παραμένοντας για δεκαετίες στα αρχεία του καλλιτέχνη.

Όπως βλέπουμε, η πριγκίπισσα του λαού κάθεται προφίλ, φορώντας ένα φόρεμα με έναν ώμο, αφήνοντας μόνο να φανεί το σκουλαρίκι της, μία λήψη που μας θύμισε εκείνη που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες η Kate Middleton με αφορμή τα 40α γενέθλιά της. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους  της έκθεσης, το βλέμμα της πριγκίπισσας Diana είναι πιο στωικό, ντροπαλό, σε αντίθεση με την αυτοπεποίθηση που είχε τη δεκαετία του '90 και μετά το διαζύγιο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πριγκίπισσα Diana είχε επιλέξει προσωπικά τον Bailey χάρη στον τολμηρό μινιμαλισμό του, προκειμένου να εγκαθιδρύσει μία νέα φωτογραφική ταυτότητα για τον εαυτό της. 

Με λίγα λόγια, η έκθεση "Life Through a Royal" θα παρουσιάσει μια σειρά από επίσημα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας, αλλά και φωτογραφίες που είχε τραβήξει το κοινό από δημόσιες εμφανίσεις τους, με το Παλάτι να ζητά πριν από λίγες εβδομάδες να σταλούν οι συγκεκριμένες λήψεις για τις ανάγκες του πρότζεκτ. 

Σε αυτές, λοιπόν, πέρα από το ακυκλοφόρητο πορτρέτο της πριγκίπισσας Diana, θα αποκαλυφθούν άλλες επίσημες φωτογραφίες των μελών της βασιλικής οικογένειας και θα ξεκινούν χρονολογικά από την εποχή της βασίλισσας Βικτώριας και του πρίγκιπα Αλβέρτου, συνεχίζοντας σε πιο σύγχρονες όπως αυτές της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, όσο και του δούκα και της δούκισσας του Cambridge. 

Διαβάστε Επίσης