Βραβεία Bafta 2022 | Οι νικητές και τα highlights της τελετής απονομής

To ‘The Power of the Dog’ μεγάλος νικητής των βρετανικών βραβείων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στο Royal Albert Hall του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν τα βρετανικά βραβεία BAFTA με παρουσιάστρια της τελετής απονομής την Rebel Wilson. Η ηθοποιός ήταν μία από τις πιο εκπληκτικές οικοδέσποινες των βραβείων καταφέρνοντας να κάνει το κοινό να ξεσπάσει σε γέλια αρκετές φορές με τα έξυπνα αστεία της με πολλούς παρευρισκόμενους να σημειώνουν ότι άξιζε κάθε χειροκρότημα.

Η απουσία του πρίγκιπα William –προέδρου των BAFTA- και της Kate Middleton εξαιτίας άλλων υποχρεώσεών τους, έδωσε την ευκαιρία στην Wilson να κάνει και αστεία για τη βασιλική οικογένεια. Παρουσιάζοντας το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, η ηθοποιός είπε "η συνέντευξη της Meghan και του Harry στην Oprah τα είχε όλα αλλά δυστυχώς δεν προτάθηκε σε αυτή την κατηγορία".

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία αφού κάποια στιγμή σήκωσε το μεσαίο της δάχτυλο μπροστά στην κάμερα και είπε "αυτή είναι μια χειρονομία ίδια σε όλες τις γλώσσες" εξηγώντας ότι απευθύνεται στον Πούτιν, ενώ συνεχίζοντας με το ίδιο ειρωνικό χιούμορ είπε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος: "Η επόμενη ταινία μου δεν θα γίνει γιατί το στούντιο είπε ότι είναι μια ταινία που οδηγείται μόνο από γυναίκες. Αλλά οι γυναίκες είναι κακές στην οδήγηση".

Το Power of The Dog αναδείχτηκε μεγάλος νικητής της τελετής απονομής, κερδίζοντας το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς με τον Benedict Cumberbatch να το παραλαμβάνει φορώντας μια κονκάρδα που έδειχνε τη στήριξή του στην Ουκρανία. H ταινία πήρε το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας αλλά και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την Jane Campion ενώ ο βρετανός ηθοποιός δεν κατάφερε να πάρει το Α’ανδρικού ρόλου που πήγε στον Will Smith. Η Joanna Svanlan αναδείχτηκε καλύτερη ηθοποιός για τον ρόλο της στην ανεξάρτητη ταινία ‘After Love’ όπου υποδυόταν μια 60χρονη μουσουλμάνα που βιώνει μια κρίση ταυτότητας μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της.
 

Η Ariana DeBose κέρδισε το BAFTA για τον ρόλο της στην ταινία ‘West Side Story’ και είπε στον ευχαριστήριο λόγο της: "Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι κάποια που μπορώ να τραγουδήσω, να παίξω και να χορέψω. Αλλά μιλάω χορεύοντας καλύτερα από ό,τι μιλάω Αγγλικά".

Το Belfast όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη βρετανική ταινία, το Dune απέσπασε πέντε βραβεία, για τη μουσική, την κινηματογραφία, τον σχεδιασμό παραγωγής, τον ήχο και τα special εφέ, ενώ το No Time To Die πήρε μόλις δύο βραβεία.

Δειτε αναλυτικά τους νικητές των βραβείων BAFTA στο MadameFigaro.gr