Βασίλισσα Ελισάβετ | Η ιστορία πίσω από το περίφημο πορτρέτο στη Σκωτία

Ο έφεδρος του βρετανικού στρατού, Alastair Bruce, ήταν εκείνος που την έπεισε να φωτογραφηθεί εκεί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ίσως πρόκειται για την πιο iconic φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία μέσα στα χρόνια έχει βρεθεί σε διάφορα βιβλία ιστορίας. O Alastair Bruce, o ανώτερος έφεδρος του βρετανικού στρατού και αξιωματικός των όπλων της Βασιλικής Οικογένειας, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμβούλους της βασίλισσας, ήταν εκείνος που την είχε πείσει να προχωρήσει με την εν λόγω φωτογράφιση στη Σκωτία.

Διαβάστε Επίσης

Ως ιστορικός, η ιδέα του ήταν η Ελισάβετ να ποζάρει στο γραφικό τοπίο του σκωτσέζικου εδάφους, κοντά στην κατοικία της στο Μπαλμόραλ, με τη βασιλική αμφίεση και τα επίσημα κοσμήματα του σκωτσέζικου τάγματος ώστε η φωτογραφία αυτή να κοσμήσει μία από τις σελίδες του βιβλίου του. 

Την ημέρα της φωτογράφισης, που έλαβε χώρα το 2013, ο καιρός ήταν τόσο κακός, που λίγο έλειψε να μην πραγματοποιηθεί. Από το πρωί η βροχή ήταν ασταμάτητη, με τη βασίλισσα να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν όντως θα προχωρούσε με αυτή. Για καλή της τύχη, η βροχή σταμάτησε και ο ουρανός καθάρισε, με αποτέλεσμα το πορτρέτο να αποκτήσει το πιο όμορφο σκηνικό. 

Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ προπορεύεται του Alastair Bruce.

Ο φωτογράφος, Julian Calder, απευθύνθηκε στη μονάρχη όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ζητώντας από την Αυτού Μεγαλειότητα την προσταγή της, προκειμένου να προχωρήσουν με τη φωτογράφιση, κάτι που η βασίλισσα Ελισάβετ εκτίμησε. 

Ο Bruce, που αποτελεί απόγονος του μαχητή Robert the Bruce, τον οποίο είχε υποδυθεί ο Angus Macfayden στην ταινία Breaveheart, έχει λάβει επίσης τον τίτλο του κυβερνήτη του Κάστρου του Εδιμβούργου. "Είναι το αποκορύφωμα της καριέρας μου", είχε δηλώσει ο σύμβουλος της Ελισάβετ, ο οποίος νιώθει περήφανος για την ιστορική στιγμή που έζησε.

Διαβάστε Επίσης