Τι θα γίνει με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τώρα που η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρθηκε μόνιμα στο Κάστρο του Windsor

Η μονάρχης έχει επιλέξει να ζει στο Windsor από την αρχή της πανδημίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από την ανακοίνωση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ μετακομίζει μόνιμα στο Κάστρο του Windsor, μετατρέποντάς το ως την κύρια κατοικία της, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο ήταν πάντα συνυφασμένο με τη βασιλική οικογένεια. 

Διαβάστε Επίσης

Για δεκαετίες, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αποτελούσε σύμβολο της μοναρχίας, όμως τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να μοιάζει όλο και λιγότερο το σπίτι της, ειδικότερα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου. "Παίρνει μία απόφαση την οποία πολλοί ήθελαν για εκείνη να πάρει εδώ και αρκετά χρόνια, καιρό πριν ο δούκας του Εδιμβούργου πεθάνει", δήλωσε ο ειδικός σε θέματα για τη βασιλική οικογένεια, Duncan Larcombe. 

Παλάτι του Μπάκιγχαμ

"Μερικές φορές αυτά τα πράγματα είναι ένα καμπανάκι. Τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια, η βασίλισσα έφευγε πάντα από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη, πέρναγε το σαββατοκύριακο στο Windsor και μετά θα επέστρεφε στο γραφείο της και θα έμενε στο ιδιωτικό της διαμέρισμα", εξήγησε ο Larcombe, σημειώνοντας πως αυτό συνέβαινε από τότε που ο δούκας του Εδιμβούργου είχε αποσυρθεί και μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Sandringham, Windsor και Balmoral.

Στην ουσία, βλέποντας το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο κόσμος πίστευε πως επρόκειτο για το σπίτι της, όμως στην πραγματικότητα από πάντα αποτελούσε ο χώρος εργασίας της, δηλαδή το γραφείο της. "Το πραγματικό της σπίτι ήταν πάντα το Windsor", επεσήμανε ο royal expert.

Συνεπώς, τι θα συμβεί με το Μπάκιγχαμ; Όπως αναφέρει ο Larcombe, οι επόμενοι "ένοικοι" θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα. "Ο Κάρολος πιστεύει ακράδαντα πως αυτό είναι το ορατό σύμβολο της μοναρχίας στην πρωτεύουσα του έθνους και αυτό θα πρέπει να είναι το σπίτι του", εξηγεί ο ειδικός, προσθέτοντας πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταφερθεί εκεί μόλις γίνει βασιλιάς. 

Παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Κάρολο να μη λατρεύει την ιδέα, ο ίδιος επιθυμεί αρκετά να ζήσει στο Μπάκιγχαμ, φυσικά με εντελώς διαφορετικό τρόπο, αφού ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει άλλο όραμα, που συνοδεύεται από έναν πιο λιτό και eco-friendly βίο.

Διαβάστε Επίσης