"Persuasion" | Το πρώτο trailer της ταινίας που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Jane Austen

Η Dakota Johnson παραδίδει μία σύγχρονη βερσιόν της ηρωίδας της Βρετανίδας συγγραφέως.

Αν και τα ρούχα μαρτυρούν πως πρόκειται να παρακολουθήσουμε μία ταινία εποχής, η προσέγγιση των ηθοποιών και ειδικότερα της πρωταγωνίστριας Dakota Johnson είναι αρκετά πιο σύγχρονη από την εποχή του χαρακτήρα της. 

Διαβάστε Επίσης

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας "Persuasion" του Netflix, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Jane Austen, που πρόκειται για το τελευταίο ολοκληρωμένο της συγγραφέως. 

Μετά τις πολλές εκδοχές του "Περηφάνια και Προκατάληψη" και την πρόσφατη "Emma", σειρά είχε το "Persuasion" που παρουσιάζει την πιο ώριμη ηρωίδα της Austen. Ειδικότερα, η Johnson θα παίξει την Anne Elliot, η οποία χαρακτηρίζεται από την ωριμότητα που τη διακατέχει (σε σχέση και με άλλες ηρωίδες της Austen) αλλά και τη δυσφορία από τους γύρω της. Στην ουσία το μυθιστόρημα πραγματεύεται την επανένωση της πρωταγωνίστριας με τον Καπετάνιο Frederick Wentworth, τον πρώην αρραβωνιαστικό της, τον οποίο είχε αφήσει εξαιτίας των κοινωνικών πιέσεων. "Με τράβηξε η περιστασιακή εκμοντερνισμένη γλώσσα και τα θέματα, σπάζοντας τον τέταρτο τοίχο και μιλώντας απευθείας στο κοινό, και το γεγονός πως μία ισχυρογνώμων γυναίκα παραμένει τόσο στο θέμα της συζήτησης σήμερα όπως τότε", δήλωσε η Johnson.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία γυρίστηκε στην περιοχή Bath της Αγγλίας την περασμένη Άνοιξη, όπου η Austen είχε ζήσει από το 1801 έως το 1806. Όπως δήλωσε η σκηνοθέτις Carrie Cracknell, "με τα κομμάτια εποχής ενδιαφέρομαι πάντα στο να υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ του τότε και του τώρα. Νομίζω πως οι ταινίες εποχής συχνά μάς διδάσκουν τόσο για τη στιγμή που φτιάχτηκαν, όσ0 τη στιγμή την οποία αναπαριστούν με κάποιον τρόπο".

Όπως αναφέρεται στο trailer της ταινίας, το Persuasion θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix στις 15 Ιουλίου. 

Δείτε το trailer:

Διαβάστε Επίσης