Το νέο σπίτι του Brad Pitt είναι το ακριβότερο ακίνητο που πουλήθηκε ποτέ στο Carmel της Καλιφόρνια

Ο ηθοποιός το απέκτησε καταβάλλοντας 40 εκατομμύρια δολάρια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα πολύ ακριβό δώρο έκανε πρόσφατα στον εαυτό του ο Brad Pitt. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο ηθοποιός αγόρασε το DL James House, μια έπαυλη που χτίστηκε το 1918 σε ένα κτήμα 10.000 τετραγωνικών μέτρων στα Carmel Highlands κατά μήκος της κεντρικής ακτής της Καλιφόρνια. Η βίλα των σχεδόν 300 τετραγωνικών μέτρων δεν προσφέρθηκε ποτέ ανοιχτά προς πώληση και πουλήθηκε στον Pitt στην τιμή των 40 εκατομμυρίων δολαρίων που, σύμφωνα με τους ειδικούς στο real estate, την καθιστά το πιο ακριβό σπίτι που πωλήθηκε ποτέ στην περιοχή Carmel.

Πριν το αγοράσει ο Brad Pitt το σπίτι ανήκε στη Searock, μια εταιρεία που ανήκε σε έναν επιχειρηματία από το Σικάγο, Joe Ritchie, ο οποίος πέθανε πριν λίγους μήνες, και τη σύζυγό του, Sharon Ritchie. Το ζευγάρι είχε αγοράσει το ακίνητο το 1999 για 4,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Διαβάστε Επίσης

Το DL James House σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα των αρχών του 20ου αιώνα, Charles Sumner Greene, γνωστό για την πρωτοπορία του κινήματος American Arts and Crafts. Είναι χτισμένο από ψαμμίτη και γρανίτη, με κεραμοσκεπή μεσογειακού στιλ, τοξωτά παράθυρα και πανοραμική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οφείλει το όνομά του στον πρώτο του ιδιοκτήτη, τον συγγραφέα Daniel Lewis James, ο οποίος δημοσίευσε τα έργα του με το ψευδώνυμο Danny Santiago.

Στο βιβλίο Greene & Greene: Architecture as a Fine Art , ο συγγραφέας Randell L. Makinson περιγράφει το κτίριο ως "το πιο δημιουργικό και φιλόδοξο έργο της ύστερης καριέρας του Charles Greene", ενώ το χαρακτηρίζει ως ένα "μοναδικό μνημείο της χώρας". Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Brad Pitt είναι λάτρης της αρχιτεκτονικής και του design και τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να επενδύει σε ακίνητα.