Golden Globes 2023 | Επιστρέφουν στο NBC μετά το περσινό μποϊκοτάζ

Η τελετή απονομής του 2023 θα προβληθεί τηλεοπτικά

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι Χρυσές Σφαίρες του 2022 δεν είχαν την αίγλη που κάποτε τις χαρακτήριζε ως προάγγελο των Όσκαρ. Τόσο η πανδημία όσο και το σκάνδαλο με την απουσία διαφορετικότητας ανάμεσα στα 87 μέλη της οργάνωσης κινηματογράφου ήταν η αιτία η διοργάνωση να μην αναμένεται με ανυπομονησία στο Hollywood. 

Ο σταθμός NBC είχε αποφάσισε να απέχει από την τηλεοπτική κάλυψη της τελετής απονομής για το 2022, μέχρι η εταιρεία να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και φαίνεται ότι το 2023 η τελετή θα επιστρέψει στην τηλεοπτική της στέγη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το NBC θα προβάλει την τελετή στις 10 Ιανουαρίου 2023 χωρίς το κανάλι αλλά και το Foreign Press Association να το έχουν ανακοινώσει ακόμα επίσημα.

Πέρυσι, οι διάσημοι δεν είχαν στηρίξει τις Χρυσές Σφαίρες αφού μετά την αποκάλυψη πως το Hollywood Foreign Press Association δεν περιελάμβανε ούτε ένα άτομο χρώματος στο δυναμικό του, πολλοί ήταν εκείνοι που ένιωσαν πως έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση. Ο Tom Cruise αποφάσισε να επιστρέψει τα τρία βραβεία που έχει κερδίσει, ενώ η Scarlett Johansson και ο Mark Ruffalo ενθάρρυναν τους συναδέλφους τους να απέχουν από την οργάνωση. Επιπλέον, οι πλατφόρμες Netflix, Amazon και WarnerMedia έλαβαν μέρος στο μποϊκοτάζ της απονομής. Λίγο αργότερα, η HFPA ανανέωσε τους κανόνες της και πρόσθεσε στο δυναμικό του 21 νέα μέλη που αντιπροσωπεύουν τη διαφορετικότητα. 

Διαβάστε Επίσης