Χρυσές Σφαίρες 2022 | Τι συνέβη με τη διοργάνωση - Πώς θα πραγματοποιηθεί η φετινή απονομή

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στις 9 Ιανουαρίου, χωρίς όμως την αίγλη που κάποτε διατηρούσε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ούτε κόκκινο χαλί, ούτε διάσημοι, ούτε τηλεοπτική κάλυψη. Οι Χρυσές Σφαίρες του 2022 δεν θα έχουν την αίγλη που κάποτε τις χαρακτήριζε ως προάγγελο των Όσκαρ. Δυστυχώς, η πανδημία του κορονοϊού δεν καθιστά εφικτή την εμφάνιση αστέρων του Hollywood, ενώ παράλληλα το σκάνδαλο με την απουσία διαφορετικότητας ανάμεσα στα 87 μέλη της οργάνωσης κινηματογράφου ήταν η αιτία η φετινή διοργάνωση να μην αναμένεται με ανυπομονησία. 

Διαβάστε Επίσης

Το μποϊκοτάζ του Hollywood

Ύστερα από την αποκάλυψη πως η οργάνωση του Hollywood Foreign Press Association δεν περιελάμβανε ούτε ένα άτομο χρώματος στο δυναμικό του, πολλοί ήταν οι διάσημοι που ένιωσαν πως έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο Tom Cruise αποφάσισε να επιστρέψει τα τρία βραβεία που έχει κερδίσει, ενώ η Scarlett Johansson και ο Mark Ruffalo ενθάρρυναν τους συναδέλφους τους να απέχουν από την οργάνωση. Επιπλέον, οι πλατφόρμες Netflix, Amazon και WarnerMedia έλαβαν μέρος στο μποϊκοτάζ της απονομής. Λίγο αργότερα, η HFPA ανανέωσε τους κανόνες της και πρόσθεσε στο δυναμικό του 21 νέα μέλη που αντιπροσωπεύουν τη διαφορετικότητα. 

Η απόρριψη του NBC

Μετά το σάλος που προκλήθηκε, ο σταθμός NBC αποφάσισε να απέχει από την τηλεοπτική κάλυψη της τελετής απονομής για το 2022, μέχρι η εταιρεία να έκανε τις απαραίτητες αλλαγές. Παρ'όλ'αυτά, ο τηλεοπτικός κολοσσός δεσμεύτηκε να μπορεί να προβάλλει την εκδήλωση τον Ιανουάριο του 2023, αν όλα βαίνουν καλώς. 

Πώς θα πραγματοποιηθεί η τελετή στην πράξη;

Συνεπώς, από τη στιγμή που το NBC δεν ανέλαβε την τηλεοπτική κάλυψη του σόου, αποφασίστηκε η τελετή να δοθεί σε πλατφόρμες streaming, με περισσότερες λεπτομέρειες να αποκαλύπτονται τις επόμενες ημέρες. Από την άλλη, φέτος δεν θα υπάρχουν διάσημοι παρουσιαστές, αλλά ούτε και κόκκινο χαλί, από τη στιγμή που κανένας σταρ δεν έχει επιβεβαιώσει την εμφάνισή του, εξαιτίας της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον. Παρ'όλ'αυτά, το "παρών" θα δώσουν μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι θα βρεθούν ανάμεσα στους περιορισμένους καλεσμένους, που θα έχουν ολοκληρώσει την τρίτη δόση εμβολιασμού και θα έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση στοχεύει στο να υπογραμμιστεί η σημασία της διαφορετικότητας των καλλιτεχνών μέσα στη βιομηχανία του κινηματογράφου μέσω των ταινιών, των σειρών και των προσώπων που θα τιμηθούν. 

Διαβάστε Επίσης