Όσα Παίρνει ο Άνεμος | Σημειώσεις από το αυθεντικό σενάριο της θρυλικής ταινίας αποκαλύπτουν ποιες σκηνές κόπηκαν και γιατί

Ο "πόλεμος" που υπήρχε ανάμεσα στους σεναριογράφους για την παρουσίαση της δουλείας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σημειώσεις από το αυθεντικό σενάριο της θρυλικής ταινίας 'Όσα Παίρνει ο Άνεμος' είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκάλυψαν τον "πόλεμο” ανάμεσα στους σεναριογράφους για τον τρόπο που παρουσιαζόταν η δουλεία και η σχέση ανάμεσα στα "αφεντικά” και τους ΑφροΑμερικανούς που εργάζονταν στη φυτεία.

Η ταινία του 1939 που διαδραματιζόταν την περίοδο του εμφυλίου στην Αμερική έχει σχολιαστεί αρνητικά για τον τρόπο που ωραιοποιούσε την δουλεία με το HBO Max να αναφέρει κάποια στιγμή "αρνείται τις φρίκες της δουλείας και την φυλετική αδικία”.

Σύμφωνα με άρθρο της NyPost, ο ιστορικός David Vincent Kimel πλήρωσε 15 χιλιάδες δολάρια για να αποκτήσει τις σημειώσεις του αρχικού σεναρίου που είχε στην κατοχή του ο διευθυντής του καστ, Fred Schuessler, με σκηνές που τελικά δεν μπήκαν στη ταινία. Σύμφωνα με τον ιστορικό, πολλοί από τους σεναριογράφους ήθελαν μια πιο ρεαλιστική παρουσίαση των σχέσεων ανάμεσα στα αφεντικά και τους εργαζόμενους, αλλά οι πιο σκοτεινές, ενοχλητικές και βίαιες σκηνές "κόπηκαν” από την τελική εκδοχή.

Όσα Παίρνει ο Άνεμος | Σημειώσεις από το αυθεντικό σενάριο της θρυλικής ταινίας αποκαλύπτουν ποιες σκηνές κόπηκαν και γιατί

Στις 301 σελίδες, ο ιστορικός ανακάλυψε σκηνές που ήταν "μια ωμή αποτύπωση της κακομεταχείρισης των σκλάβων στη φυτεία της Scarlett, με αναφορές σε ξύλο, απειλές όταν δεν δούλευαν αρκετά και άλλες εκδοχές σωματικής και συναισθηματικής βίας”.

Σύμφωνα με τον Kimel, o παραγωγός της ταινίας, David O.Selznick, είχε ζητήσει να καταστραφούν όλες οι κόπιες των σεναρίων μετά τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά τελικά έχουν διασωθεί σχεδόν 12 κόπιες.

Διαβάστε Επίσης