Mamma Mia 3 | Όσα γνωρίζουμε για το πιθανό δεύτερο σίκουελ

Η υπόθεση, το καστ και τα τραγούδια της νέας ταινίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι συζητήσεις γύρω από μία τρίτη ταινία Mamma Mia βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να γνωρίζουμε με σιγουριά ότι ένα δεύτερο σίκουελ του εμβληματικού μιούζικαλ και της κινηματογραφικής του μεταφοράς πρόκειται να κυκλοφορήσει. Το 2020 η παραγωγός Judy Craymer που βρίσκεται πίσω από το έργο και τις δύο ταινίες, είχε δηλώσει πως το Mamma Mia είναι προορισμένο να είναι τριλογία. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού δεν τη βοήθησε να επικεντρωθεί στο πρότζεκτ. 

"Ήταν να ασχολούμαι με αυτό στο μυαλό μου όλους αυτούς τους μήνες. Όμως μετά χτυπήθηκα από την ομίχλη του COVID. Πιστεύω μία ημέρα θα υπάρξει κι άλλη ταινία, γιατί προορίζεται να είναι τριλογία. Ξέρω πως η Universal θα με ήθελε να το κάνω", είχε δηλώσει εκείνη την περίοδο. 

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα  για την τρίτη πιθανή ταινία;

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο σκηνοθέτης Ol Parker, είχε επιβεβαιώσει τα σχέδια της Craymer για μία τρίτη ταινία. "Judy Craymer, η παραγωγός ιδιοφυΐα πίσω από το μιούζικαλ και τις δύο πρώτες ταινίες, πάντα σχεδίαζε να είναι τριλογία. Αυτό μόνο μπορώ να πω. Το πρώτο νομίζω είχε τεράστια έσοδα, ενώ νομίζω πως και εμείς καταφέραμε το ίδιο. Γνωρίζω πως υπάρχει μία "πείνα" για τρίτη ταινία και ξέρω πως έχει κάποιο σχέδιο. Δεν θα ήταν καταπληκτικό", είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης. Από την άλλη, πριν από λίγες ημέρες, η ίδια η Craymer είχε πει στο Deadline πως το πρότζεκτ βρίσκεται σε πρώιμο σχέδιο, χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο. "Υπάρχει μία ιστορία εκεί και πιστεύω πως η Meryl θα επέστρεφε αν το σενάριο ήταν σωστό, θα επέστρεφε νομίζω γιατί πραγματικά λάτρευε να παίζει τη Donna", σημείωσε. 

Η μουσική

Όσο για τα μουσικά κομμάτια, που είναι βασικά στην πλοκή της υπόθεσης, ξανά η ταινία θα "δανειστεί" τα έργα των ABBA. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Craymer επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τα νέα κομμάτια που ο Benny Andersson και ο Bjorn Ulvaeus έγραψαν για τη virtual συναυλία που διοργάνωσαν με τις Agnetha Faltskog και Anni-Frid Lyngstad πριν από αρκετό καιρό. 

Το καστ

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση ή σχετικό σχόλιο από το καστ για την τρίτη ταινία, ωστόσο η Seyfried είχε δηλώσει στο παρελθόν πως θα επέστρεφε στον ρόλο της, αν πράγματι γινόταν ένα δεύτερο σίκουελ. "Κοιτάξτε, κάθε άτομο από την ταινία θα έλεγε το ναι με μία ανάσα γιατί θέλουμε να περνάμε χρόνο ο ένας με τον άλλο. Αυτό συζητούσαμε την τελευταία φορά, λες και θα φανταζόμασταν ποτέ πως θα καταλήγαμε εδώ ξανά στο νησί στην Κροατία. Οπότε ναι, θα ευχόμουν να υπήρχε Mamma Mia 3. Αν εξαρτιόταν από εμένα, θα υπήρχαν 8 Mamma Mia. Ξέρεις πόσο διασκεδαστικό είναι", είχε πει χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε Επίσης