Οι επίσημες ενδυμασίες του βασιλιά Κάρολου και της Καμίλα από την τελετή στέψης σε έκθεση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Ευχάριστα νέα για όσους επισκέπτες βρεθούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το φετινό καλοκαίρι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μία γεύση από την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα μπορέσουν να πάρουν όσοι επισκέπτες βρεθούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το φετινό καλοκαίρι. 

Τα περίτεχνα ενδύματα που φορούσαν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα κατά την ιστορική τελετή τους στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Westminster θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης κατά τη διάρκεια των ετήσιων θερινών εγκαινίων του παλατιού από τις 14 Ιουλίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Royal Collection Trust (RCT).

Αυτό θα περιλαμβάνει την πορφυρή μεταξωτή και βελούδινη Esate ρόμπα που φορούσε ο Κάρολος, την οποία χρησιμοποίησε και ο παππούς του Γεώργιος ΣΤ' το 1937, καθώς και το creme μεταξωτό overshirt που φορούσε ο νέος βασιλιάς καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής. Επίσης, θα εκτεθεί ο μοβ χιτώνας στέψης που φόρεσε ο Κάρολος κατά την αναχώρησή του από το Αβαείο.

Οι επίσημες ενδυμασίες του βασιλιά Κάρολου και της Καμίλα από την τελετή στέψης σε έκθεση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Εκτός από τα συγκεκριμένα ενδύματα, τα αντικείμενα που θα παρουσιαστούν παράλληλα με αυτά περιλαμβάνουν το Βασιλικό Ναυτικό Παντελόνι του Βασιλιά, το οποίο αποτελεί μέρος της τελετουργικής στολής του Βασιλικού Ναυτικού, και το φόρεμα Bruce Oldfield της Βασίλισσας Καμίλα. Άλλα ενδύματα θα εμφανιστούν επίσης στην έκθεση μέσα στην αίθουσα χορού του παλατιού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της RCT, τα σχέδια της μπλούζας και του χιτώνα του Καρόλου είναι εμπνευσμένα από παρόμοια αντικείμενα που φορούσαν ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' και ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' στις στέψεις τους. Ο γιακάς και οι μανσέτες της μπλούζας έχουν κεντημένα φύλλα βελανιδιάς και βελανίδια, ενώ ο χιτώνας είναι κατασκευασμένος από μοβ σατέν και στολισμένος με χρυσή δαντέλα. 

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δουν για πρώτη φορά από κοντά το φόρεμα στέψης της βασίλισσας Καμίλα, σχεδιασμένο από τον Bruce Oldfield. Το μοντέρνο μεταξωτό φόρεμα Peau de Soie σε ιβουάρ χρώμα διαθέτει ασημένια και χρυσά κεντημένα λουλουδάτα σχέδια που διαπλέκονται με εορταστικά σημαιάκια. Το ταλέντο των μοδιστρών και των μόδιστρων θα είναι επίσης εμφανής στη Ρόμπα της Καμίλα, η οποία κατασκευάστηκε από πλούσιο μοβ βελούδο από την Ede and Ravenscroft, κεντημένη στο χέρι από τη Βασιλική Σχολή Χειροτεχνίας με τη χρήση χρυσού, μια τεχνική που χρονολογείται πάνω από 1.000 χρόνια πριν. Συμπεριλήφθηκαν επίσης ανθοφόρα εμβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλα 20 φυτά που επιλέχθηκαν για τους προσωπικούς τους συσχετισμούς.