Αναβάλλονται τα φετινά Emmys λόγω της απεργίας των ηθοποιών και σεναριογράφων

Όλα δείχνουν ότι η 75η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί μερικούς μήνες αργότερα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μία όχι και τόσο χαρούμενη εξέλιξη για τους λάτρεις της υποκριτικής ή απλά της #AwardSeason ήρθε στο προσκήνιο. Τα βραβεία Emmy, τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, αναβλήθηκαν λόγω των απεργιών στο Χόλιγουντ. Τα μέλη του Writers Guild of America και του Screen Actors Guild απεργούν στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων 60 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ανήκουν στους επίσημους επαγγελματικούς συλλόγους δεν μπορούν να εργαστούν ή να κάνουν οποιαδήποτε διαφήμιση, οπότε δεν θα μπορούν και να εμφανιστούν στις εκδηλώσεις απονομής των βραβείων. Η νέα ημερομηνία για την τελετή του 2023 δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά οι διοργανωτές θέλουν να περιμένουν μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία με τις τηλεοπτικές εταιρείες.

Το Emmy είναι τα σημαντικότερα αμερικάνικα βραβεία στην τηλεόραση, με τις ταινίες Succession, The Last of Us, The White Lotus και Ted Lasso να ηγούνται των φετινών υποψηφιοτήτων. Η WGA και η ένωση των ηθοποιών της οθόνης (SAG-AFTRA) προσπαθούν επί του παρόντος να διαπραγματευτούν με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης για μία σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στις παραγωγές και της δίκαιης κατανομής των κερδών στην εποχή του streaming.

Η 75η απονομή των βραβείων Emmy είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί σε μια άδεια αίθουσα χωρίς οικοδεσπότη. Οι συγγραφείς της WGA απασχολούνται επίσης συχνά για να γράψουν τα κείμενα και για τους οικοδεσπότες και τους παρουσιαστές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια εκπομπή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα βραβεία Emmy αναβάλλονται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια - η τελευταία φορά ήταν ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η ψηφοφορία για τα βραβεία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά το αν θα απονεμηθούν πράγματι τα βραβεία θα το δείξει η σύντομη ιστορία.

Διαβάστε Επίσης