Art Ensemble | Η σπουδαία προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Χρύσανθου Πανά σε μία έκθεση για καλό σκοπό

Περισσότερα από 100 έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών αφήνουν (για λίγο) την κατοικία του επιχειρηματία και συγγραφέα για να πραγματοποιήσουν μία στάση στο Foyer Pallas.

Ακόμη κι αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά, δεν μπορείτε να παραγνωρίσετε την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για την τέχνη. Για τον πολιτισμό, την υψηλή αισθητική, τα έργα που με περίτεχνη σπουδή ατενίζουν το παρόν και το μέλλον έχοντας στέρεα ερείσματα το παρελθόν και τη διαχρονικότητα τους. Ο Χρύσανθος Πανάς είναι ένας σύγχρονος Bon Viveur.

Προσδιοριζόμενος στις προσωπικές του διαδικτυακές σελίδες με ένα μότο έξι λέξεων, "My Life Is An Art Performance", ο άνθρωπος πίσω από το νέο πρόσωπο του ιστορικού Zonar's, το κοσμοπολίτικο Athénée επί της Βουκουρεστίου και επιχειρήσεων εστίασης, ικανές να επαναπροσδιορίσουν το σύγχρονο Lifestyle έχει τη δική του διαμπερή αδυναμία: το σύμπαν της τέχνης. Ήταν το 1989, έφηβος ακόμη, όταν ο Χρύσανθος Πανάς αγόρασε από μία avant garde γκαλερί της εποχής το πρώτο του έργο τέχνης, σηματοδοτώντας την αρχή ενός ρου φιλόμουσου και πολυσυλλεκτικού. Είμαι σίγουρος ότι θυμάται ποιο ήταν το έργο αυτό. 

Art Ensemble | Η σπουδαία προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Χρύσανθου Πανά σε μία έκθεση για καλό σκοπό
Μανταλίνα Ψωμά, Το Υπνοδωμάτιο (2006), λάδι σε μουσαμά
Πανάς προσωπική συλλογή
Βασίλης Φωτόπουλος, χωρίς τίτλο (1999), λάδι σε καμβά

Σήμερα, η προσωπική του συλλογή απαριθμεί περισσότερα από τριακόσια στον αριθμό έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ευρέως αναγνωρισμένων για τη συνδρομή τους στη στρατόσφαιρα της τέχνης και την καλλιτεχνική τους διαδρομή. Ο μετρ της κινητικής τέχνης Takis, η ιέρεια της γλυπτικής Chryssa, o σπουδαίος εικαστικός καλλιτέχνης και γλύπτης Fernando Botero, η ανέκαθεν καινοτόμος Marina Abramović, ο μαέστρος των φωτογραφικών κλικ Gregory Crewdson, ο φουτουριστικός Stanley Whitney, η σύγχρονη Louise Bonnet είναι μόλις μερικοί από αυτούς.

Πανάς προσωπική συλλογή
Αριστείδης Λάππας, Still Life (2021), ακρυλικά σε χαρτόνι
Πανάς προσωπική συλλογή
Απόστολος Γεωργίου, χωρίς τίτλο (2011), μολύβια και τέμπερα σε χαρτί

Εκατόν τρεις (103) επιλογές από την προσωπική συλλογή του επιχειρηματία και συγγραφέα παρουσιάζονται σε μία σύντομης διάρκειας έκθεσης στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (29-31/03) με τις ώρες θέασης και επίσκεψης να ορίζονται από τις έντεκα (11) το πρωί έως τις επτά (7) το απόγευμα. Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα with a cocktail attire την Πέμπτη 28 του μηνός από τις πέντε (5) έως τις οκτώ (8) το βράδυ. Αμέσως μετά το πέρας της έκθεσης, ακολουθεί την επόμενη (1η Απριλίου) μία ειδικά σχεδιασμένη δημοπρασία για καλό σκοπό με τη συνδρομή της Vergos Auctions. Μέρος των εσόδων της δημοπρασίας θα διατεθούν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων.

Πανάς προσωπική συλλογή
Αλέκος Φασιανός, Ο τσιγαροκτόνος, ακρυλικά σε μουσαμά

Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και art installations σύγχρονων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων, o Αλέκος Φασιανός, ο Γιάννης Κόττης, ο Μανώλης Χάρος, ο Stephen Antonakos, η Μαρίνα Καρέλλα, ο Πάνος Κοκκινιάς , ο Φίλιππος Φωτιάδης, η Marina Vernicos, ο Νάνος Βαλαωρίτης, η  Μαρία Φιλοπούλου και άλλοι. Τα έργα είχαν εκτεθεί πρόσφατα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο της έκθεσης "Greek Kaleidoscope" της προσωπικής συλλογής του Χρύσανθου Πανά. Το ραντεβού δίδεται στο Foyer του εμβληματικότερου θεάτρου της πόλης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Μαρτίου 5:00 μμ -  8:00 μμ
Ωράριο έκθεσης: Παρασκευή 29 Μαρτίου - Κυριακή 31 Μαρτίου, 11:00 πμ - 7:00 μμ
Δημοπρασία: Δευτέρα 1 Απριλίου, 7:00 μμ

Διαβάστε Επίσης