Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 9 Μαΐου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Το εμβληματικό franchise του "Πλανήτη των Πιθήκων" βίωσε ένα αναπάντεχα επιτυχημένο reboot, τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά, με σημείο εκκίνησης την "Εξέγερση" του 2011. Οι νέες ποιότητες που προστέθηκαν στην αφήγηση, τόσο ως προς τον εμπλουτισμό της ιδιοσυγκρασίας των πιθήκων όσο και ως προς την ανάπτυξη πειστικών διακυβευμάτων που είχαν να διαχειριστούν, χωρίς να ξεχνάμε τον καθοριστικό "ζωώδη" ρόλο του Andy Serkis, είναι μερικά από τα στοιχεία που έβαλαν τη σειρά των μπλοκμπάστερ στη νέα της εποχή. Με το "Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων" φτάνουμε αισίως στο τέταρτο κεφάλαιο του reboot, όπου περίπου τρεις αιώνες μετά τα γεγονότα της "Σύγκρουσης", ο κόσμος των πιθήκων βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου. Ο ηγέτης Σίζαρ διατηρεί μεν τα σκήπτρα, ωστόσο, δυνάμεις γύρω του αναζητούν τρόπο να τον ανατρέψουν, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους γι’ αυτό. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Wes Ball,

ο άνθρωπος πίσω από το περιπετειώδες franchise "Ο Λαβύρινθος".

Club Zero

Η Jessica Hausner ("Προσκύνημα στη Λούρδη") σκηνοθετεί την Mia Wasikowska. Σ’ ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, μια καινούργια καθηγήτρια η οποία προπαγανδίζει τη "συνειδητή διατροφή" δημιουργεί μια ισχυρή σχέση με μια ομάδα μαθητών της, η οποία, όμως, θα πάρει σύντομα ανεξέλεγκτη τροπή.

The Big Father

Μαύρη κωμωδία του Κωνσταντίνου Στραγαλινού. Ένας σκηνοθέτης προσπαθεί να βρει χρηματοδότη για την καινούργια ταινία του, φτάνοντας σε μια σειρά συμβιβασμών που θα εμπλέξουν την οικογένειά του σε ένα επικίνδυνο κινηματογραφικό πείραμα.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr