Οι 15 καλύτερες ταινίες του Ryan Gosling

Τα φιλμ και οι ρόλοι που αποκάλυψαν το ταλέντο του και τον ανέδειξαν σε αστέρα του Χόλιγουντ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τι να πεις για τον άντρα που είναι παντρεμένος με την "Θεά" Eva Mendes; Τι να πεις για τον ηθοποιό που αποτελεί τη Νο1 -δεν υπερβάλλουμε-, αυτή τη στιγμή, επιλογή των μεγαλύτερων σκηνοθετών στο Χόλιγουντ; Ο Ryan Gosling έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό των συναδέλφων και των συνεργατών του, όχι χάρη στο όμορφο αλά James Dean πρόσωπό του, αλλά στην χαμαιλεοντική φύση του. Κινείται με την ίδια σοβαρότητα και ερμηνευτική δεινότητα στα διάφορα και διαφορετικά κινηματογραφικά είδη: από τα θρίλερ και τις ρομαντικές κομεντί μέχρι τις αληθινές ιστορίες, τα blockbusters και τα indie φιλμ. Ίσως γιατί όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν "τα όρια τον πνίγουν, προσωπικά και επαγγελματικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Καναδός σβήνει 39 κεράκια στην τούρτα της ζωής του και γι' αυτό τον λόγο διαλέξαμε τις 15 καλύτερες ταινίες της μέχρι τώρα καριέρας του. 

Ο πιστός (2001)

Στον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο, ο Gosling ενσαρκώνει ένα νεο-Ναζί που έρχεται σε επαφή με μια αμερικανική φασιστική οργάνωση, η οποία αναπτύσσει πρωτότυπες θεωρίες κατά των Εβραίων, στο indie δράμα του Henry Bean.

Θεωρίες εγκλήματος (2002)

Ένας ακόμη πρωταγωνιστικός ρόλος του πιτσιρικά Gosling σε ένα θρίλερ που σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα καλύτερα του είδους, αλλά σίγουρα σε ένα μία από τις πιο "δυνατές" στιγμές του ίδιου, που του άνοιξε το δρόμο στο Χόλιγουντ. Η υπόθεση αφορά δύο εφήβους -ο ένας είναι ο Gosling- που διαπράττουν ένα έγκλημα και σκηνοθετούν έτσι τις ενδείξεις ώστε να παραπλανηθεί η αστυνομία aka η Sandra Bullock. 

The Notebook (2004)

Τα λόγια είναι περιττά για την ταινία που τον διάσημο και ποθητό στο μισό -αν όχι όλο- γυναικείο πληθυσμό. Στο ρομαντικό δράμα του Nick Cassavetes, ο Gosling είναι ο Noah Calhoun και εξιστορεί την ιστορία του θυελλώδους έρωτά του με την Allie, τη γυναίκα της ζωής του. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr