5 μαθήματα interior design από την Diane von Furstenberg

Γιατί κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει "στυλ" καλύτερα από την DVF

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν η θρυλική σχεδιάστρια μόδας, Diane von Furstenberg, εισέβαλε στον κόσμο της διακόσμησης πέρυσι (με μία σειρά υφασμάτων για το Kravet και πιο πρόσφατα με χαλιά για το The Rug Company), οι φανατικοί του interior design τη δέχτηκαν με επιφωνήματα θαυμασμού. Κάθε συμβουλή, λοιπόν, της DVF είναι πολύτιμη και καλοδεχούμενη. Κρατάτε σημειώσεις;


Αν η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι πρακτική, τότε ποιο το νόημα

Ένα σπίτι πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από όμορφο. "Το εσωτερικό πρέπει να είναι καθησυχαστικό, χαρούμενο, και ευχάριστο, αλλά το πιο σημαντικό, θα πρέπει να είναι άνετο".

Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα μεγάλο καναπέ και ένα τεράστιο τραπέζι

Όσες περισσότερες είναι οι επιφάνειες που μπορείς να καθίσεις και να εργαστείς, τόσο το καλύτερο. "Αγαπώ τους μεγάλους καναπέδες και τα τεράστια τραπέζια. Χρησιμοποιώ το δικό μου στο γραφείο για να σχεδιάζω, να διαβάζω και να κάνω meeting".

Θα είναι πάντα στη μόδα η αρχιτεκτονική και το design από τα ‘30s και τα ‘70s

"Τα ‘70s είναι από αυτές τις δεκαετίες που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Είναι όπως τα ‘30s, όταν η αρχιτεκτονική και το design ήταν μίνιμαλ, αλλά με την καλή έννοια".


Η φύση είναι η καλύτερη έμπνευση

Η Diane αντλεί έμπνευση από τη φύση. "Έχω πάντα την κάμερά μου μαζί. Είμαι δεινή πεζοπόρος, οπότε ένα μεγάλος μέρος της έμπνευσής μου προκύπτει από τη φύση. Εκεί βρίσκεις τα πιο όμορφα σχέδια – ουρανός, φύλλα, άμμος".


Ακόμα και οι πιο υποβαθμισμένοι χώροι έχουν δυνατότητες

Η Diane δεν αποτέλεσε μόνο την κινητήρια δύναμη για την μεταμόρφωση ενός εγκαταλελειμμένου σταθμού τρένων, αλλά μετακινήθηκε στην Meatpacking District πολύ γίνει της μόδας. "Αγόρασα ένα μικρό σπίτι στη West 12th Street. Η γειτονιά ήταν γεμάτη από κρεοπωλεία και drag queens. Παλέψαμε για να τη διατηρήσουμε έτσι ώστε να μην μπορεί να αγγίξει κανείς τα παλιά κτίρια από τούβλα".


Αν κάτι λειτουργεί, συνέχισε να το κάνεις

Με το θρυλικό wrap dress να γιορτάζει τα 40 του χρόνια και πολλά από τα signature print της να έχουν χρησιμοποιηθεί εκ νέου σε χαλιά και υφάσματα για το σπίτι, η Diane γνωρίζει την αξία του να εμμένεις σε κάτι καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: madamefigaro.gr