Η μπανάνα του καλλιτέχνη Maurizio Cattelan ξανά στο προσκήνιο

Το artwork "Comedian" είχε παρουσιαστεί στη γκαλερί Perrotin στο Art Basel στο Μαϊάμι τον περασμένο Δεκέμβριο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τον περασμένο Δεκέμβριο το artwork "Comedian" του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan στη γκαλερί Perrotin στο Art Basel στο Μαϊάμι κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του. Όχι απλώς γιατί πωλήθηκε έναντι 120 χιλιάδων δολαρίων αλλά εξαιτίας του ότι λίγες ώρες μετά φαγώθηκε από τον νεοϋορκέζο καλλιτέχνη David Datuna.

Το συμβάν προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον ενώ ο ιδιοκτήτης της γκαλερί, Emmanuel Perrotin, είχε δηλώσει πως ο Datuna δεν κατέστρεψε το έργο αντιθέτως έδωσε μία νέα διάσταση σε αυτό. Τώρα, το viral έργο τέχνης ήρθε ξανά στο προσκήνιο χάρη στον Damien Hirst. Ο Βρετανός καλλιτέχνης αποκάλυψε πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα από τα έργα του Cattelan όμως ο καλλιτέχνης είχε αρνηθεί.

Ο ίδιος ωστόσο δεν πτοήθηκε καθώς με μία ανάρτησή του στο στο Instagram αποκάλυψε πως τελικά κατάφερε να αποκτήσει το "πολυπόθητο" έργο τέχνης χάρη στον καλό του φίλο Francesco Bonami.

Ο Damien Hirst ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του μία φωτογραφία στην οποία ποζάρει κάτω από το έργο τέχνης ενώ όταν ένας follower του τον ρώτησε γιατί το λατρεύει τόσο πολύ εκείνος απάντησε: "Επειδή μετά από τόσα πολλά που έχουμε δει στην τέχνη, το συγκεκριμένο παραμένει ακόμη ενοχλητικό και με κάνει να γελάω". Στο τέλος, υποσχέθηκε πως ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Cattelan και φροντίζει να αντικαθιστά το έργο με μία φρέσκια μπανάνα κάθε εβδομάδα.

Πηγή: madamefigaro.gr