Οι iconic καρέκλες του Arne Jacobsen κυκλοφορούν σε μία νέα χρωματική παλέτα

Η Ιταλίδα curator Carla Sozzani δίνει στις θρυλικές dining chairs ένα σύγχρονο color twist.

Η δανέζικη εταιρεία επίπλων Fritz Hansen ένωσε τις δυνάμεις της με την design curator και γκαλερίστα Carla Sozzani για να παρουσιάσει το "A Sense of Color", μια συλλογή με τις εικονικές καρέκλες του Arne Jacobsen σε μια νέα χρωματική παλέτα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι dining chairs, που σχεδιάστηκαν αρχικά από τον Jacobsen μεταξύ 1952 και 1957 και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να διατίθενται με επιτυχία στο εμπόριο, διαθέτουν ευκίνητες σιλουέτες και μια δομή που τις καθιστά εύκολες στην αποθήκευση. Οι κυματοειδείς γραμμές τους είναι ένα επαναλαμβανόμενο στοιχείο σε όλη την παραγωγή του Jacobsen, από την Egg chair - που αγκαλιάζει το σώμα - έως τις λεπτές γραμμές των καρεκλών του. Η εταιρεία επίπλων Fritz Hansen συνεχίζει να παράγει το έργο του Δανού αρχιτέκτονα και designer και διατηρεί την κληρονομιά του, συνδυάζοντάς τη με νέες, σύγχρονες επιρροές που διατηρούν ζωντανή τη σχεδιαστική μνήμη.

2633939
Ο Δανός αρχιτέκτονας Arne Jacobsen

Η Carla Sozzani συνεργάστηκε στενά με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Fritz Hansen, Christian Andresen, για να επιλέξει μια ζεστή παλέτα με 16 νέες αποχρώσεις. Τα πρώτα βήματα της συνεργασίας τους περιελάμβαναν μερικά workshops χρωμάτων στο στούντιο της Sozzani στο Παρίσι, για να μελετήσουν την παλέτα. "Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους ήταν να δημιουργηθεί μια συλλογή που συνδέεται με έναν ζεστό τόνο, ένα κόκκινο νήμα ας το πούμε" εξηγεί ο Andersen στο Wallpaper. "Αυτό επιτεύχθηκε από κάθε χρώμα που εμπεριείχε μια δόση κόκκινου".

Η συλλογή "A Sense of Color" περιλαμβάνει αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε και του πράσινου, με κίτρινα, πορτοκαλί και παστέλ χρώματα, καθώς και ουδέτερες πινελιές από πηλό και μπεζ. "Από το σκούρο πράσινο και το μπλε των μεταβαλλόμενων κυμάτων και του ουρανού, στα ροζ και τις ώχρες των μικρών κελυφών και μια εξασθενισμένη ακτή στο λυκόφως, η παλέτα ήρθε φυσικά καθώς εξερεύνησα την ουσία του φωτός της ημέρας και του συνεργάτη της: της νύχτας, για να αποτυπώσουμε την ουσία του στις κοινές χρωματικές αρμονίες", εξηγεί ποιητικά η Sozzani. Η προσέγγισή της στο χρώμα συνδέεται στενά με το φως και το σκοτάδι, και η χρωματική σύνθεση που προκύπτει "παίζει" με την ένταση αυτών των δύο. 

Κεντρική φωτογραφία: Fritz Hansen