Το πρώτο κατάστημα του Dries Van Noten στις ΗΠΑ είναι ένας θησαυρός δημιουργικότητας

Ο Βέλγος σχεδιαστής δημιούργησε έναν χώρο όπου η μόδα συναντά την τέχνη και την ελεύθερη σκέψη.

Το πρώτο του κατάστημα στην Αμερική -  και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες - άνοιξε ο Dries Van Noten, γεμίζοντας ενθουσιασμό τους ανθρώπους της μόδας. Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, καθώς μέχρι τώρα ο Van Noten δεν είχε ποτέ αυτόνομο κατάστημα στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, το κατάστημα που βρίσκεται πλέον στη λεωφόρο La Cienega αποτελεί και το μεγαλύτερο όσον αφορά στη λιανική πώληση από οποιαδήποτε άλλο - από την Αμβέρσα (όπου εδρεύει ο οίκος), το Παρίσι και την Ασία.

Το κατάστημα στο Λος Άντζελες, το οποίο άνοιξε επίσημα πριν από λίγες ημέρες, καταλαμβάνει τον χώρο που είχε προηγουμένως το Opening Ceremony (ο DVN έκανε συχνά pop-ups εκεί) και αποτελείται από δύο κτίρια: Ένα διώροφο "Big House" που στεγάζει ανδρικές και γυναικείες συλλογές και ένα "Little" House" που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος για δημιουργικές συνεργασίες."Είναι ήδη αρκετά τρελό που ονειρεύομαι να ανοίξω ένα κατάστημα στις ΗΠΑ και προφανώς τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι για τη Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες" είχε δηλώσει ο Van Noten στο Paper. "Το Λος Άντζελες είναι μια απίστευτη πόλη. Είναι σαν ένα κέντρο δημιουργικότητας. Έχει όμορφο κλίμα. Είναι μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα. Και καθώς ήθελα να αλλάξω την ιδέα ενός καταστήματος, σκέφτηκα ότι το LA θα ήταν πραγματικά κατάλληλο ώστε να μπορέσω να το πετύχω".

Όσοι έχουν παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ Dries γνωρίζουν ότι η δημιουργική διαδικασία του σχεδιαστή διακρίνεται από ένα οικείο ένστικτο και έχει να κάνει με τη φύση. Έτσι, το γεγονός ότι σχεδίασε ολόκληρο το άνοιγμα μέσω FaceTime δείχνει πόσο έπρεπε να προσαρμοστεί εν μέσω COVID-19.

Οι πρώτες συνεργασίες περιλαμβάνουν ονόματα όπως αυτό της Ann Demeulemeester, της οποίας τα εκλεκτά επιτραπέζια σκεύη και οι πορσελάνες θα εκτίθενται στο μπανγκαλόου του Little House, που καλύπτεται από κισσό, και του Alan Crocetti, του κοσμηματοπωλείου που έχει ως έδρα του το Λονδίνο, και που τα σχέδιά του θα προβληθούν στο The Big House μαζί με installations του καλλιτέχνη Richard Stipl.

"Στη συνέχεια, θα έχουμε ένα μείγμα καλλιτεχνών - νέους και ήδη καθιερωμένους - σύγχρονης τέχνης και γκαλερί. Είναι πραγματικά ένας χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν και να δείξουν πράγματα χωρίς περιορισμούς όπου μπορούμε να κάνουμε πραγματικά αυτό που θέλουμε" είπε ο DVN.

Μεταξύ των άλλων θησαυρών που μπορεί κανείς να βρει στο κατάστημα, κι εκτός από τα ready-to-wear κομμάτια του Van Noten, υπάρχουν αίθουσες αρχειοθέτησης με μια επιλογή από κομμάτια προς πώληση από προηγούμενες συλλογές, που ξεκινούν από τη δεκαετία του '90 και φτάνουν μέχρι τη Συλλογή Άνοιξη 2020 του σχεδιαστή σε συνεργασία με τον Christian Lacroix. Τέλος, θα επιτρέπεται στους πελάτες να φέρουν παλιά DVN κομμάτια προς αποκατάσταση και ανανέωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ