Κυκλοφόρησε η κομψή σειρά κεριών Byredo για την Ikea

Η συλλογή Osynlig είναι ήδη διαθέσιμη για να ανακαλύψετε το άρωμα του δικού σας σπιτιού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Ikea και η Byredo, δύο τελείως διαφορετικά brands, αλλά με τις ίδιες σουηδικές ρίζες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια νέα σειρά κεριών, που είναι ήδη διαθέσιμη στα καταστήματα. Η Osynlig collection, που στα σουηδικά σημαίνει "αόρατη", περιλαμβάνει 13 κεριά με την τιμή τους να ξεκινά περίπου στα 5€, τη στιγμή που ένα κερί Byredo κοστίζει πάνω από 60€.

"Μου άρεσε πολύ η ιδέα να μπορώ να κάνω ενδιαφέροντα προϊόντα προσβάσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους", δήλωσε ο ιδρυτής της Byredo, Ben Gorham στο WWD. Η Ikea ήταν "ένα από τα λίγα brands με τα οποία θα μπορούσα πραγματικά να αναπτύξω και να κατασκευάζω ένα προϊόν αυτής της ποιότητας, αλλά να το κάνω διαθέσιμο σε αυτόν τον τύπο τιμής", είπε.

Κυκλοφόρησε η κομψή σειρά κεριών Byredo για την Ikea

Η σειρά χωρίζεται σε 3 κατηγορίες - αρώματα με βάση τη φρεσκάδα, τα άνθη και το ξύλο – και οι σχεδιαστές της σειράς τα έχουν επιμεληθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τις μυρωδιές που σας ταιριάζουν καλύτερα. Κάθε κερί βρίσκεται μέσα σε ένα διακοσμητικό, κεραμικό δοχείο, το οποίο μετά τη χρήση μπορεί να φυλάσσεται και να επαναχρησιμοποιείται.

"Το άρωμα που έχει το σπίτι σας είναι πολύ ιδιαίτερο και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το πώς σας κάνει να νιώθετε όταν βρίσκεστε στον χώρο σας. Ένα σπίτι δεν έχει να κάνει μόνο με τις πρακτικές και λειτουργικές του ανάγκες, είναι ο χώρος που μαζεύεστε με την οικογένεια και τους φίλους σας και είναι ο χώρος που δημιουργούνται αξέχαστες αναμνήσεις μέσα από αντικείμενα, ήχους, φως και αρώματα", αναφέρει ο Ben Gorham, ιδρυτής της Byredο.

"Κάτι που είναι φύσει αόρατο όπως το άρωμα, χρειάζεται κάτι που να του δίνει υφή", λέει η Iina Vuorivirta, Σχεδιάστρια στην ΙΚΕΑ. Κάθε κερί OSYNLIG έχει τοποθετηθεί σε ένα μοναδικό κεραμικό δοχείο, περασμένο με βερνίκι δύο χρωμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα συστατικά των αρωμάτων του κάθε κεριού – από κυπαρίσσι με σύκο, μέχρι καπνό με μέλι.

Κάθε κεραμικό δοχείο περιλαμβάνει επίσης μια ειδική σήμανση σε σχήμα τριγώνου. Αυτή η σήμανση είναι μια αναφορά σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι άνθρωποι κατανοούν το άρωμα – τις νότες: σαν έναν συνδυασμό από νότες κορυφής (top notes) που γίνονται αντιληπτές πρώτα, νότες καρδιάς (middle notes) που έρχονται στη συνέχεια και διαρκούν περισσότερο, και νότες βάσης (base notes), οι οποίες σχηματίζουν το κάτω μέρος του τριγώνου και που παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ