Ανοίξτε ένα παράθυρο στην τέχνη από το σπίτι σας

Διάσημα έργα τέχνης και αγαπημένες φωτογραφίες κοσμούν τον χώρο σας με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Η τέχνη περιβάλλει τη ζωή του ανθρώπου και η ύπαρξή της στην καθημερινότητά μας είναι ζωτικής σημασίας. Αποτελεί μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού, διαμορφώνει ιδέες και μας βοηθά να κατανοήσουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Ακόμα κι αν κάποιες φορές την αγνοούμε, η τέχνη βρίσκεται στα πιο απίθανα μέρη και εμφανίζεται μπροστά μας με τους πιο απρόσμενους τρόπους.

Τους τελευταίους μήνες, η ανάγκη να "αποδράσουμε" αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η τέχνη εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό, μέσα από όλες της τις εκφάνσεις, καθώς ομορφαίνει την καθημερινότητα, εγείρει ερωτήματα και διεγείρει συναισθήματα. Είναι ο λογαριασμός ενός φωτογράφου που ακολουθείτε στο Instagram, ένας σπουδαίος ζωγράφος που θαυμάζετε, ένα αγαπημένο Μουσείο που έχετε επισκεφτεί, μία γκαλερί που σας έχει μείνει ανεξίτηλη από ένα ταξίδι στο εξωτερικό και ακόμα περισσότερα που σας συνδέουν με την τέχνη.

Κάθε εμπειρία που έχετε βιώσει είναι αυτή που σας ωθεί να κάνετε ακόμα περισσότερο χώρο για να μπει στη ζωή σας. Τίποτα άλλωστε δε φέρνει περισσότερη χαρά και δεν αυξάνει τη δημιουργικότητα περισσότερο από την ενασχόλησή μας με την τέχνη, ακόμα και όταν είμαστε απλοί αποδέκτες αυτής. Στην εποχή των κοινωνικών αποστάσεων και περιορισμών, η σύνδεση με όσα μας φέρνουν ευχαρίστηση γίνεται πλέον με εναλλακτικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μεγάλες φουάρ όπως η Art Athina, πραγματοποιούνται ψηφιακά, μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως το MoMA δημιουργούν digital χώρους για να περιηγηθούν οι επισκέπτες, και ιδρύματα "φορτώνουν" το αρχειακό υλικό τους στο διαδίκτυο - με τελευταία προσθήκη τα πάνω από 1000 έργα τέχνης του Van Gogh στο vangoghworldwide -  μια κοινοπραξία των ολλανδικών μουσείων. 

Ανοίξτε ένα παράθυρο στην τέχνη από το σπίτι σας

Φανταστείτε, λοιπόν, να ανοίγετε ένα παράθυρο σε όλα τα παραπάνω και σε πολλά περισσότερα μόνο μέσα από μία τηλεόραση. Με τη Lifestyle TV Samsung The Frame, η τηλεόραση αναδεικνύεται σε μία "πύλη" που σας μεταφέρει σε πολλούς διαφορετικούς κόσμους. Είναι αρχικά ο σχεδιασμός της που την αναγάγει σε ένα μοναδικό αντικείμενο για τους λάτρεις του design και στη συνέχεια η διττή της χρήση. Απαλλαγμένη από καλώδια, στέκεται σε επιδαπέδια βάση, συμπληρώνοντας τη διακόσμηση του χώρου ή εφάπτεται στον τοίχο και λειτουργεί ως ένα έργο τέχνης όταν δεν τη χρησιμοποιείτε ως τηλεόραση.

Frame
Frame

Η The Frame προβάλει έργα τέχνης και φωτογραφίες με τόση φυσικότητα και ζωντάνια, λες και είναι πραγματικά, δημιουργώντας την αίσθηση ενός μουσείου στο σπίτι σας. Μάλιστα, σας δίνει τη δυνατότητα μέσα από μία μηνιαία συνδρομή να έχετε πρόσβαση στο Art Store, σε πάνω από 1200 έργα τέχνης του V&A Museum - η διαθέσιμη συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα έργα κάθε μέρα. Αγοράζοντας μία Samsung The Frame μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποκτήσετε δωρεάν μία 6μηνη συνδρομή στο Art Store. Και κάπως έτσι μπορείτε να στολίσετε τον τοίχο σας με τον πίνακα ενός διάσημου ζωγράφου (φανταστείτε έναν Μονέ στο σπίτι σας με άψογα χρώματα και τέλεια φωτεινότητα χάρη στην τεχνολογία QLED) που αλλάζει εύκολα ανάλογα με τη διάθεσή σας ή τη διακόσμηση του χώρου, αλλά και να προβάλλετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών.

Ο κόσμος της QLED σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τα χρώματα όπως ακριβώς τους αξίζουν, από οποιαδήποτε γωνία θέασης. Η τεχνολογία Quantum Dot προσφέρει 100% όγκο χρώματος για ζωντανή εικόνα, ενώ η τεχνολογία Dual LED αυξάνει την αντίθεση, με αποτέλεσμα να έχετε απόλυτα ρεαλιστικό χρώμα.  Πέρα από τη σύνδεση με την τέχνη, η The Frame παρέχει μία πληθώρα "έξυπνων" δυνατοτήτων που κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη. Είναι η εικόνα που προσαρμόζεται με βάση τον φωτισμό του χώρου, ώστε να απολαμβάνετε το περιεχόμενό σας όσο το δυνατόν καλύτερα, το Active Voice Amplifier χάρη στο οποίο ανιχνεύεται ο ήχος του χώρου σε πραγματικό χρόνο για να ρυθμιστεί η ένταση και η σαφήνεια, και το Multi view για να τα παρακολουθείτε όλα, όπως εσείς επιθυμείτε. Τέλος, με την εφαρμογή SmartThings, ο κατοπτρισμός πραγματοποιείται απρόσκοπτα και μπορείτε να αναπαράγετε τα αγαπημένα σας βίντεο, μουσική και φωτογραφίες στην οθόνη της The Frame. Και με το ενσωματωμένο AirPlay 2, γίνεται εύκολη η ροή, η κοινοποίηση και ο κατοπτρισμός, απευθείας από την αγαπημένη σας συσκευή Apple.

Τα προσαρμόσιμα πλαίσια επιτρέπουν στη The Frame TV να αφομοιωθεί άψογα στον χώρο αισθητικά, καθώς έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις αποχρώσεις - καφέ, μπεζ, λευκό και μαύρο - συνδυάζοντάς τα έτσι με την εικόνα που επιλέγετε να προβάλλετε ή τα χρώματα του δωματίου. Επίσης, τα διαφορετικά μεγέθη στα οποία διατίθεται η τηλεόραση σάς δίνουν την επιλογή να δημιουργήσετε το concept που επιθυμείτε και που ταιριάζει στο σπίτι σας. Αν είναι κάτι όμως πιο σημαντικό από το γεγονός ότι η τέχνη έρχεται πραγματικά στο σπίτι σας μέσα από τη The Frame είναι ότι η λειτουργία Art Mode καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, πολύ λιγότερη από την συμβατική παρακολούθηση τηλεόρασης.

Sponsored by Samsung