Ένας πίνακας του Picasso έρχεται στο φως μετά από δεκαετίες

Από μία ιδιωτική συλλογή σε δημοπρασία του Bonhams.

Ένας πίνακας του Pablo Picasso από το 1937, που ανήκει σε ιδιωτική συλλογή για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, θα προσφερθεί σε μία δημοπρασία Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης του Bonhams, στη Νέα Υόρκη στις 13 Μαΐου. Με τίτλο Femme au béret mauve, ο πίνακας θα παρουσιαστεί σε Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Παρίσι και Χονγκ Κονγκ πριν φτάσει στην τελική του θέση στην έδρα του οίκου δημοπρασιών στη Νέα Υόρκη. Η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 10 με 15 εκ. δολάρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πίνακας απεικονίζει τη μούσα του Πικάσο, Marie-Thérèse Walter, με την οποία ο καλλιτέχνης διατηρούσε σχέση παράλληλα με τη φωτογράφο Dora Maar, με την οποία ήταν ακόμα παντρεμένος εκείνη την εποχή. Το έργο έγινε στο Le Tremblay-sur-Mauldre της Γαλλίας τον χρόνο που ακολούθησε μετά την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στην Ισπανία - την ίδια εποχή που Πικάσο φιλοτέχνησε τη φημισμένη Guernica, που στεγάζεται στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης στη Μαδρίτη, και το Weeping Woman, ένα πορτρέτο της Maar που τώρα ανήκει στην Tate Modern στο Λονδίνο.

"Αυτό το φωτεινό, χαρούμενο πορτρέτο της Marie-Thérèse Walter αποπνέει σταθερότητα και ηρεμία σε μια εποχή που η προσωπική ζωή του Πικάσο ήταν σε αναταραχή και όλη η Ευρώπη ζούσε υπό τη σκιά του επικείμενου πολέμου", δήλωσε η Molly Ott Ambler από το Bonhams. "Η οικογενειακή ζωή με τη Marie-Thérèse και την κόρη τους Maya αντιπροσώπευαν ένα καταφύγιο γαλήνης και αισθησιασμού που απεικονίζεται θαυμάσια σε αυτό το έργο".