Rolf Snoeren | Το avant-garde σπίτι του σχεδιαστή του οίκου Viktor & Rolf στο Άμστερνταμ

Ένα σπίτι με παιχνιδιάρικη διάθεση που σε κάνει να χαμογελάς και να χάνεσαι στα χρώματά του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εάν το λευκό και το λιτό προσφέρει μια καλαισθησία στο μάτι, τότε το πολύπλοκο και το χρωματιστό θα έπρεπε να μπερδεύει το μυαλό. Όταν όμως συνδυάζονται σωστά, το χρώμα και τα ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να δημιουργήσουν ένα σπίτι που μοιάζει με έργο τέχνης.

Αυτή είναι και η περίπτωση του φανταστικού σπιτιού του σχεδιαστή Rolf Snoeren στο Άμστερνταμ που έδωσε στον καλό του φίλο, τον σχεδιαστή και ιδρυτή του Studio Job, Job Smeets, το ελεύθερο να διαμορφώσει την εσωτερική διακόσμηση του.

"Δεν θέλουν όλοι να ζουν σε ένα μονέρνο λευκό κουτί” λέει ο σχεδιαστής στο περιοδικό Architectural Digest που φωτογράφισε το εντυπωσιακό σπίτι. Ο Snoeren των Viktor & Rolf ζει με τον σύζυγό του σε ένα σουρεαλιστικό -όπως και ο οίκος μόδας του- σπίτι που του υπενθυμίζει καθημερινά να μην ξεχνά το παιδί που κρύβει μέσα του.

Όταν αγόρασαν το ρετιρέ σε ένα κτίριο που παλιά ήταν τράπεζα μπροστά στο Emperor’s Canal του Άμστερνταμ, ο Smeets ανέλαβε την ανακαίνιση και τη διακόσμηση.

Rolf Snoeren | Το avant-garde σπίτι του σχεδιαστή του οίκου Viktor & Rolf στο Άμστερνταμ

Η κύρια πόρτα του σπιτιού είναι φτιαγμένη από ρητίνη σε φανταχτερό καφέ διακοσμημένο με ένα σχέδιο ξύλου σε 3d που την κάνει να μοιάζει με πύλη παιδικού κάστρου.

Rolf Snoeren σπιτι

Το καθιστικό διαθέτει ένα τζάκι μπροστά στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο διακοσμητικό σε σχήμα στόματος ώστε οι φλόγες της φωτιάς να μοιάζουν σαν να ξεπηδούν ανάμεσα στα δόντια.

Rolf Snoeren σπιτι

Η βιβλιοθήκη μοιάζει με το πρόσωπο ενός ρομπότ και η κουζίνα μοιάζει να είναιν φτιαγμένη από χάρτινο τούβλο. Όπως αναφέρει ο Smeets "δεν είναι αρκετά λειτουργική αλλά για ανθρώπους που δεν μαγειρεύουν είναι μια όμορφη κουζίνα”.

Rolf Snoeren σπιτι
Rolf Snoeren σπιτι

Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ένα wallpaper με εφέ πέτρας και ένα ύφασμα με σχέδια ενός ολλανδού καλλιτέχνη.

Rolf Snoeren σπιτι
Rolf Snoeren σπιτι

Η σκάλα που βρίσκεται στην τραπεζαρία οδηγεί σε μια ταράτσα σε σχήμα καρδιάς που δεν φαίνεται από τον δρόμο εξαιτίας των περιορισμών της UNESCO στην αρχιτεκτονική των σπιτιών πάνω στο κανάλι.

Rolf Snoeren σπιτι

Διαβάστε Επίσης