NOŪS | Έρχεται στην Σαντορίνη και θα είναι το μεγαλύτερο resort του νησιού

Θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαριά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Όμιλος DONKEY HOTELS, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ιωάννου, προχωράει στην πρώτη του επένδυση εκτός Αθήνας, επιλέγοντας τη Σαντορίνη. Το NOŪS, το μεγαλύτερο resort στο νησί, θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαριά, από τη YES! HOTELS, την εταιρεία που εισήγαγε στην Ελλάδα την φιλοσοφία του Contemporary Hospitality.

Το NOŪS ακολουθεί ένα μοναδικό concept που ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Αναπτύσσεται κλιμακωτά, ακριβώς όπως οι παραδοσιακοί οικισμοί του νησιού, ενώ οι σουίτες και τα δωμάτια του "φωλιάζουν” στο ανάγλυφο του φυσικού τοπίου. Τα υλικά, οι τεχνοτροπίες και οι υφές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, ακολουθούν τα αντίστοιχα που υπάρχουν στη Σαντορίνη. Το NOŪS αντλεί έμπνευση από τις γεωμετρικές φόρμες της αρχιτεκτονικής του νησιού και τις επανερμηνεύει με σύγχρονους όρους.

NOŪS | Έρχεται στην Σαντορίνη και θα είναι το μεγαλύτερο resort του νησιού

Οι διάσημες τοιχογραφίες στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης όρισαν την χρωματική παλέτα του resort που κινείται ανάμεσα στις γήινες αποχρώσεις της τερακότας και τα ζωντανά θερμά χρώματα. Παράλληλα, η περίφημη "κουλούρα” - ο χαρακτηριστικός τρόπος πλέξης των αμπελιών που είναι μοναδικός στο νησί - είναι παρούσα με νέο τρόπο σε σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης.

NOUS

Στους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του NOŪS 12 Έλληνες καλλιτέχνες δημιουργούν με έμπνευση την καταστροφική αλλά και αναγεννητική φύση των ηφαιστείων. Μία εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης, ένα αδιόρατο νήμα που συνδέει την ιστορία του ξεχωριστού αυτού τόπου με το NOŪS. Παράλληλα, μια σειρά από σύγχρονα design icons με υπογραφές σχεδιαστών όπως οι Doshi & Levien, ο Konstantin Grcic, η Faye Toogood κ.α. βρίσκονται σε όλους τους χώρους. Κοινό σημείο όλων η διαχρονικότητα του σχεδιασμού. Διαχρονικότητα που συναντά την χαρακτηριστική αφαίρεση της αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής, δημιουργώντας ένα σύγχρονο σκηνικό ευζωίας.

Το resort έχει δυναμικότητα 121 δωματίων, τα περισσότερα εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Βασικό χαρακτηριστικό όλων των κατηγοριών δωματίων είναι η ευρυχωρία. Δωμάτια, bungalows και σουίτες, αλλά και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν στον επισκέπτη άνεση χώρου. Κάθε ξεχωριστή "γειτονιά” του NOŪS έχει το δικό της ύφος. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη φύτευση των εξωτερικών χώρων. Είναι έτσι μελετημένη ώστε τα περισσότερα δωμάτια να έχουν τους δικούς τους μεγάλους ιδιωτικούς κήπους, αλλά επιπλέον να δημιουργούνται και οάσεις δροσιάς για όλους.

NOUS

Στα δύο εστιατόρια του NOŪS, η ποιότητα και η εντοπιότητα των πρώτων υλών συναντούν την απλότητα και την ειλικρίνεια της μαγειρικής από την άλλη. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Σαντορινιό αμπελώνα, οι επισκέπτες του resort έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα κρασιά των τοπικών παραγωγών και να πάρουν μέρος σε οινογνωσίες στον ειδικό χώρο του Oenous.

Τέλος, το resort διαθέτει ένα μοναδικό spa με 5 treatment rooms, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, sauna, χαμάμ, cold tank, γυμναστήριο και outdoor yoga area. Η ομάδα των εξειδικευμένων θεραπευτών ξεναγεί τους επισκέπτες του NOŪS σε ένα προσωπικό ταξίδι ευεξίας. Με αφετηρία τη μεγαλειώδη ισορροπία ανθρώπου και φύσης που έχει διαμορφώσει τη Σαντορίνη, οι ειδικοί προτείνουν μια σειρά εξατομικευμένων θεραπειών για το σώμα και το νου βασισμένες σε πρώτες ύλες, όπως οι ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, που είναι τοπικές της Σαντορίνης. Επιπλέον, στο χώρο του spa βρίσκεται το Vitamin Bar του ξενοδοχείου, ένα healthy spot όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν υγιεινές προτάσεις όπως φρέσκες σαλάτες και χυμούς, μπάρες δημητριακών, smoothies καθώς και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα.

σι συντελεστές που συνεργάστηκαν στο σχεδιασμό του resort:

Αρχιτεκτονική: Divercity Architects σε συνεργασία με MplusM Architects

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ

Αρχιτεκτονική Τοπίου: Doxiadis +

Art Curator: Νάντια Αργυροπούλου

Διαβάστε Επίσης