Ξενάγηση στο Buckingham | Ανακαλύψτε τα πολύτιμα αντικείμενα της βασιλικής συλλογής

Το Buckingham είναι το παλάτι όπου η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει ζήσει κάποιες από τις πιο σημαντικές της στιγμές.

Η περίοδος που διανύουμε είναι μία από τις πιο δύσκολες για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για τη διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Καρόλου και της Kate Middleton έχουν δημιουργήσει μια σειρά από καταστάσεις τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν. Όσο τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας είναι επάνω τους, έρχονται στο φως πολλά μυστικά τους. Κάποια από αυτά βέβαια τα έχουν θετικό πρόσημο και είχαν τη χαρά να τα μοιραστούν οι ίδιοι. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι θησαυροί του Buckingham. 

Το παλάτι έχει ανοίξει πολλές καλοκαιρινές σεζόν τις πύλες του για το κοινό. Ένα 360 βίντεο μας ξεναγεί στους χώρους Buckingham. Το κοινοποίησε το BBC το 2016, λίγο πριν από τα 70 γενέθλια του Καρόλου, όταν ακόμα ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας. 

Τι βλέπουν οι επισκέπτες στο Buckingham

Σε αυτό μπορείτε να δείτε τα 775 δωμάτια του παλατιού και να ανακαλύψετε τους θησαυρούς της Royal Collection Trust.

Στο εσωτερικό του παλατιού υπάρχουν 19 όμορφα διακοσμημένα State Rooms όπου υποδέχονται τους καλεσμένους και πραγματοποιούν τις επίσημες εκδηλώσεις, η Αίθουσα του Θρόνου που χρησιμοποιείται συνήθως για τα γαμήλια πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας, η εντυπωσιακή Μεγάλη Σκάλα και πολλά έργα Τέχνης στα οποία συμπεριλαμβάνονται πίνακες των Rembrandt, Rubens and Van Dyck.

Πώς γίνεται η ξενάγηση

Το παλάτι του Buckingham προγραμματίζει να ανοίξει και το καλοκαίρι του 2024 τις χρυσές του πύλες για τους επισκέπτες του. Η ξενάγηση θα γίνεται με εισιτήρια είσοδο και θα είναι διαθέσιμη από τις 14 Ιούλιου μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Φέτος, όσοι βρεθούν στο παλάτι θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τα ρούχα που φορούσαν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα στη στέψη τους. 

Η διάρκεια των ξεναγήσεων είναι δύο ώρες 30 λεπτά ενώ η τιμή στα εισιτήρια ξεκινά από 16,50 και φτάνει μέχρι τις 30 βρετανικές λίρες. Στο tour περιλαμβάνεται και η πρόσβαση στους κήπους του παλατιού που σήμερα χρησιμοποιείται ως κατοικία του βασιλιά Καρόλου.