Η καμπάνια της Bottega Veneta με πρωταγωνίστρια την Kate Moss

Το luxury brand επιλέγει την Kate Moss για να επικοινωνήσει την έκθεση και το λεύκωμα που ετοίμασε σε συνεργασία με τον Gaetano Pesce.

Η δεύτερη συλλογή του Matthieu Blazy ως creative director του οίκου Bottega Veneta έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους insiders της μόδας. Όλοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι κάτι σπουδαίο κρύβεται πίσω από ευφυή προσέγγιση της απλότητας με όρους πολυτέλειας πάνω στην οποία μοιάζει να εργάζεται ο Blazy, ενώ στο "παρασκήνιο" της δημιουργίας του ανακαλύπτει κανείς ακόμα πιο ενδιαφέρουσες παραμέτρους. Για τη συλλογή του, λοιπόν, για τη σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023 ο Blazy συνεργάστηκε με τον Ιταλό αρχιτέκτονα και πρωτοπόρο του βιομηχανικού σχεδιασμού Gaetano Pesce, ο οποίος σχεδίασε το σκηνικό που φιλοξένησε το runway και τις καρέκλες στις οποίες κάθισαν οι καλεσμένοι. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται τώρα με μία έκθεση στο Μαϊάμι και ένα limited-edition λεύκωμα

Η καμπάνια της Bottega Veneta με πρωταγωνίστρια την Kate Moss

Come Stai? : To έργο τέχνης του Gaetano Pesce  για τη Bottega Veneta

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Matthieu Blazy σε μία πρωτοφανή για τον οίκο πρωτοβουλία, ανέθεσε με πλήρη ελευθερία ως προς την καλλιτεχνική δημιουργία στον φημισμένο αρχιτέκτονα, καλλιτέχνη και σχεδιαστή Gaetano Pesce να δημιουργήσει ένα σύγχρονο σκηνικό - έργο τέχνης που θα φιλοξενούσε το show της Bottega Veneta για τη συλλογή Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023 στο Μιλάνο. Το αποτέλεσμα ήταν ένας χώρος που περιελάμβανε ένα γλυπτικό πάτωμα από ρητίνη και 400 καρέκλες από ρητίνη, στα οποία κυριαρχούσε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων

Bottega Veneta Summer 2023 Show Set

Το πρότζεκ αυτό με τον 82χρονο σήμερα καλλιτέχνη που στη μακρά πορεία του έχει γίνει γνωστός για τα συλλεκτικά έργα του, ανάμεσα στα οποία έπιπλα, περίπτερα και isntallations σφυρηλατημένα από απροσδόκητα υλικά, συνεχίζεται με μία έκθεση στο Design Miami (30 Νοεμβρίου - 04 Δεκεμβρίου), στην οποία θα εκτίθεται  κάποιες καρέκλες του έργου που πήρε το όνομα Come Stai?, και οι οποίες επιπλέον θα είναι διαθέσιμες προς πώληση. 

Τα σχέδια του Come Stai? αποτελούν καινούργιο έργο του Pesce, τις πρώτες καρέκλες που σχεδιάζει μετά από αρκετά χρόνια, και είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό καραβόπανο βασισμένο σε παραδοσιακό toile ύφασμα, βυθισμένο σε χρωματιστή ρητίνη και κατά περίσταση με σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι. Κάθε καρέκλα του έργου είναι μοναδική. 

Bottega Veneta Come Stai

"Αυτή η καρέκλα είναι ένας φόρος τιμής στη διαφορετικότητα. Αφορά την ανθρώπινη ύπαρξη, είμαστε όλοι διαφορετικοί. Οι άνθρωποι που λένε ότι είμαστε ίδιοι- ας πάνε να πνιγούν! Είμαστε όλοι διαφορετικοί και αυτή είναι η πιο αντιπροσωπευτική μας ποιότητα- διαφορετικά, είμαστε απλά αντίγραφα. Είμαστε όλοι μοναδικοί και αυθεντικοί, και αυτό είναι ένα από τα θέματα του έργου", θα δηλώσει ο Pesce. 

Στα πλαίσια της έκθεσης στο Μαϊάμι, θα πραγματοποιηθεί και μία συζήτηση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τη διευθύντρια επιμελήτρια του Design Miami, Maria Cristina Didero με τίτλο "Είμαστε όλοι διαφορετικοί και αυτή είναι η ποιότητα που μας καθορίζει!". 

Bottega Veneta Come Stai

Το λεύκωμα 

Το Come Stai? έρχεται επίσης και ως ένα limited edition λεύκωμα σε ανάθεση της Bottega Veneta με τη συμμετοχή του Gaetano Pesce και του Matthieu Blazy. Με μία διαφωτιστική συνέντευξη ανάμεσα στον Pesce και τον Hans Ulrich Obrist, η περιορισμένων εντύπων έκδοση εξερευνά την ιδέα, την προσέγγιση και την εξέλιξη της συνεργασίας ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον creative director ρίχνοντας φως στις δημιουργικές πρακτικές και τις αξίες τους. 

Bottega Veneta Come Stai Book

Κείμενα από τον Blazy και τη Maria Cristina Didero καταγράφουν την πορεία του έργου και τη θέση του στο σύνολο της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Pesce, ενώ μία σειρά από γλαφυρές φωτογραφίες των Stephen Shore και Sander Muylaert απεικονίζουν την ανάπτυξη και την παραγωγή της καρέκλας. Το εξώφυλλο της έκδοση εμπνέεται από τα υλικά της καρέκλας και όπως κάθε μία απ' αυτές που φιλοξενούνται στην έκθεση, έτσι και κάθε εξώφυλλο είναι μοναδικό. 

Bottega Veneta Come Stai Book

Η Kate Moss στην καμπάνια

Bottega Veneta Kate Moss Campaign

Ο οίκος για να επικοινωνήσει το νέο του εγχείρημα, που δίνει συνέχεια στη συνεργασία του με τον Pesce, επιλέγει να φωτογραφίσει την Kate Moss χωρίς ρούχα, καθισμένη πάνω σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές καρέκλες Come Stai?. Η επιλογή της Kate Moss ως πρόσωπο της καμπάνιας δεν είναι τυχαία, αφού το διάσημο supermodel των '90s ήταν ανάμεσα στα μοντέλα που περπάτησαν στο fashion show της συλλογής σε μία από τις dressed down εμφανίσεις της σε πασαρέλα: περπάτησε φορώντας jeans, λευκό tank top και καρό πουκάμισο- το οποίο είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένο από δέρμα nubuck, όπως και πολλά άλλα από τα "ταπεινά" κομμάτια των συλλογών που έχει σχεδιάσει ο Blazy. 

Bottega Veneta SS'23
H Kate Moss στο runway της συλλογής Bottega Veneta SS'23