Τέσσερα brands με sustainable νυφικές δημιουργίες

Ακόμα και γι' αυτή την ξεχωριστή μέρα, υπάρχουν "πράσινες" επιλογές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το να υιοθετήσει κανείς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Πλέον οι επιλογές που υπάρχουν είναι αμέτρητες και βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους τομείς, έτσι ακόμα και για τη μέρα του γάμου σας, μπορείτε να κάνετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κίνηση, επιλέγοντας ένα νυφικό με την υπογραφή κάποιου sustainable brands.

Mother of Pearl

Η βιώσιμη συλλογή "Pearly Whites” του brand Mother of Pearl, είναι χειροποίητη και αποτελείται από προσεκτικά σχεδιασμένα κομμάτια που υιοθετούν όλους τους ηθικούς κανόνες. Η Gwyneth Paltrow είναι fan του brand και φόρεσε μία από τις δημιουργίες της συλλογής όταν γιόρτασε τα 10 χρόνια του Goop. "Για μένα ήταν λάθος να φοράς ένα φόρεμα που μπορεί να κάποια άλλη γυναίκα να υπέφερε για να το φτιάξει. Είμαι σίγουρος πως όλες οι νύφες αισθάνονται το ίδιο", δήλωσε μεταξύ άλλων η creative director του brand, Amy Powney.

Roland Mouret

Ο οίκος Roland Mouret που αγαπάει και η Meghan Markle, δημιούργησε μια συλλογή για τις μοντέρνες νύφες. Αποτελείται από statement φορέματα, jumpsuits και two piece outfits, με προσεγμένες λεπτομέρειες και εξαιρετικές γραμμές που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα κάθε νύφης. O σχεδιαστής δημιούργησε τη συλλογή έχοντας τη βιωσιμότητα στο μυαλό του, αφού τα συγκεκριμένα φορέματα μπορεί να τα έχει κάθε γυναίκα για πολλά χρόνια στην γκαρνταρόμπα της και να τα φορέσει πολλές φορές.

Reformation

Το Reformation είναι ένα brand με ηθική διάσταση που επενδύει σε ειδικές υποδομές κτιρίων για να μειωθούν τα απόβλητα και το διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται. Παρέχει ειδική εκπαίδευση στο προσωπικό, έτσι ώστε να έχουν μια πιο environmental friendly προσέγγιση στη μόδα και στις συλλογές. 

Stella McCartney

Η συλλογή "Made with Love” αποτελείται από 17 νυφικές δημιουργίες που απευθύνονται στη μοντέρνα γυναίκα. Η Stella McCartney μένει πιστή στο φιλικό προς το περιβάλλον ήθος της, χρησιμοποιώντας υλικά όπως η βιώσιμη βισκόζη και προσεγμένα υφάσματα υψηλής ραπτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ