Έφυγε από τη ζωή ο Sergio Rossi

Ο θρυλικός σχεδιαστής είναι ένα από τα θύματα του κορωνοϊού.

Η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία μεγαλώνει συνεχώς. Ανάμεσά τους είναι και ο Sergio Rossi. Όπως αναφέρει το Reuters ο θρυλικός σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε νοσηλευτεί για αρκετές μέρες. Εδώ και μερικές μέρες βρισκόταν στο σπίτι του όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η Ιταλία πλέον μετράει περίπου 14 χιλιάδες θύματα και τα περισσότερα από αυτά είναι ηλικιωμένοι. Ο Rossi "έφυγε" χθες στην Cesena, μια μικρή πόλη στην κεντρική Ιταλία.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή σήμερα το πρωί ο Riccardo Sciutto, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sergio Rossi μιλώντας στο WWD. "Ήταν μεγάλη μου χαρά που τον γνώρισα, πάντα ήταν ο πνευματικός μας οδηγός και τώρα θα είναι περισσότερο από ποτέ" είπε. 

O Sergio Rossi γεννήθηκε το 1935 στο San Mauro Pascoli, μία περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη παράδοση στην υποδηματοποιία. Εκεί και με τη βοήθεια του πατέρα του ξεκίνησε την καριέρα του το 1950 ενώ σχεδόν 20 χρόνια μετά αποφάσισε να ιδρύσει και το δικό του label διαγράφοντας μία πολύ σημαντική πορεία στη μόδα. Συνεργάστηκε με πολλούς επίσης διάσημους δημιουργούς, όπως οι Versace και Alaϊa ενώ ενέπνευσε και του νεότερους με πρώτο τον ίδιο του το γιο Gianvito, που έχει ένα επίσης πολύ επιτυχημένο label παπουτσιών.

"Λάτρευε τις γυναίκες και μπορούσε να αποτυπώσει τη θηλυκότητά τους με έναν μοναδικό τρόπο. Δεν ξεπερνούσε ποτέ τα όρια και είχε πάντα καλό γούστο. Τα παπούτσια του ήταν φορέσιμα και δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος με κάτι λιγότερο από τέλειο. Δεν ήταν απλώς αξεσουάρ για εκείνον. Μου είπε κάποτε ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια προέκταση για τα πόδια των γυναικών” ανέφερε ο Sciutto για τον σχεδιαστή.

Το 1999 το label Sergio Rossi είχε αγοράσει το Gucci Group (που αργότερα συγχωνεύτηκεμε την PPR και πλέον αποτελούν τον όμιλο Kering) ενώ το 2015 πωλήθηκε στην Investindustrial η οποία έφτιαξε ένα νέο πλάνο και τελικά προσέλαβε και τον Sciutto. Τότε ξεκίνησε να σχεδιάζει και ανδρικά παπούτσια, τσάντες και άλλα αξεσουάρ.  

Το 2006 αποχώρησε από την εταιρεία ο γιος του, Gianvito, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με τον πατέρα του αποφάσισε να φτιάξει το δικό του brand. "Υπάρχουν αυτοί που είχαν μια μεγάλη περιουσία και κατάφεραν να μετατρέψουν την τέχνη τους σε δουλειά και αυτοί που είχαν τεράστιο ταλέντο και μετέτρεψαν τη δουλειά τους σε τέχνη. Ο Sergio Rossi ήταν αυτός ο άνθρωπος. Σύζυγος, πατέρας, παππούς και πρόγονος μιας οικογένειας που ακολούθησε το παράδειγμά του" είπε ο Gianvito σε δήλωσή του.