Έφυγε από τη ζωή ο Ιάπωνας σχεδιαστής Kansai Yamamoto

Ο σχεδιαστής ξεχώρισε για τη συνεργασία του με τον David Bowie.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Kansai Yamamoto έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια από λευχαιμία.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η ηθοποιός και κόρη του, Mirai Yamamοto με μία ανάρτηση στο Instagram. "Εγκατέλειψε αυτόν τον κόσμο ειρηνικά, περιστοιχισμένος από τους αγαπημένους του. Στα μάτια μου, ο πατέρας μου δεν ήταν απλώς το αεικίνητο πνεύμα που γνώριζε ο κόσμος, αλλά κάποιος που ήταν πάντα συμπονετικός, καλόκαρδος και τρυφερός".

Έφυγε από τη ζωή ο Ιάπωνας σχεδιαστής Kansai Yamamoto

Από τη δεκαετία του '70 και μετά, ο Yamamοto άρχισε να ξεχωρίζει μέσα από τις διεθνείς επιδείξεις μόδας, ενώ η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε με τη συνεργασία του με τον David Bowie, και συγκεκριμένα για το alter ego του τραγουδιστή, Ziggy Stardust.

"Βρίσκω εντυπωσιακά όμορφη την αισθητική και το ενδιαφέρον του David να ξεπεράσει τα όρια του φύλου" είχε δηλώσει στο The Cut το 2018.

52432750
Ο David Bowie ως Ziggy Stardust

Τα σχέδια του Yamamoto συχνά περιελάμβαναν στοιχεία από την ιαπωνική κουλτούρα - είχε μάλιστα ντύσει τον Bowie με μία κάπα καλυμμένη με ιαπωνικούς χαρακτήρες kanji. Ήταν όμως τα εντυπωσιακά του σχέδια, γεμάτα με χρωματιστά και ζωντανά μοτίβα που τον ξεχώρισαν από τα μινιμαλιστικά patterns της πατρίδας του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ