Ο Balmain είναι ο επόμενος μεγάλος οίκος που αλλάζει κάτι για να γίνει πιο βιώσιμος

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά luxury προϊόντων.

O Balmain είναι συχνά ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Τώρα αποκάλυψε πώς σκοπεύει να παραμείνει στο προσκήνιο, με πιο βιώσιμο τρόπο, και το σχέδιό του περιλαμβάνει τα διαμάντια. 

Μία συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα

Ο οίκος λοιπόν μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την εταιρεία Diamond Foundry. Πρόκειται για το μοναδικό παραγωγό διαμαντιών στον κόσμο με carbon free πιστοποίηση.  Το πρώτο κόσμημα της συνεργασίας Balmain X Diamond Foundry είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με φουτουριστικό χαρακτήρα, τα οποία είναι -φυσικά- διακοσμημένα με διαμάντια και φτιαγμένα από ασήμι. Η επίσημη πρώτη τους θα γίνει στο fashion show του οίκου που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι στο Garnier Opera House.  

Η συνεργασία αυτή έρχεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο για τη μόδα γενικότερα, μιας και πλέον όλοι ασχολούνται με τη βιωσιμότητα αλλά και με το "αποτύπωμα άνθρακα" τόσο των σχεδιαστών, όσο και των καταναλωτών. Ειδικότερα, τα διαμάντια έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, καθώς η εξόρυξή τους συχνά απαιτεί τεχνικές που διαβρώνουν το έδαφος και καταστρέφουν τη βλάστηση. 

Το Diamond Foundry αποφάσισε να χαράξει ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι εφαρμόζοντας μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να δημιουργήσει τις συνθήκες κατά τις οποίες σχηματίζονται τα διαμάντια. Αυτή ακριβώς η τεχνολογία μειώνει σημαντικά τις αρνητικές επιδράσεις που έχει η παραδοσιακή εξόρυξη στο περιβάλλον. 

"Είμαστε αποφασισμένοι να ψάξουμε ακόμα περισσότερους συνεργάτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς" είπε ο Massimo Piombini, CEO του Balmain και συνέχισε "Γνωρίζοντας ότι το Diamond Foundry μπορεί να μας προμηθεύσει με διαμάντια εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, η απόφαση πάρθηκε πολύ εύκολα".

Αντίστοιχα και ο Martin Roscheisen, ο CEO του Diamond Foundry δήλωσε πως "Αυτή η συνεργασία είναι το τέλειο "πάντρεμα" δύο ριζοσπαστικών brands. Είναι αποτέλεσμα των αναγκών του luxury κοινού να χρησιμοποιηθούν πιο βιώσιμες τεχνικές. Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα του Diamond Foundry και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε σχεδιαστές να προτιμούν τα δικά μας διαμάντια με την πραγματικά εξαιρετική προέλευση".

RELATED STORY