Η συλλογή με συλλεκτικές Judith Leiber τσάντες που φέρνει το Moda Operandi

Σε σχέδια εμπνευσμένα από τα αρχεία της σχεδιάστριας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Θα μπορούσε να τις θαυμάσει κανείς ως εκθέματα σε μια γκαλερί, θα ταίριαζαν μοναδικά ως διακοσμητικά σ' ένα καθιστικό, θα μπορούσαν να φορεθούν ως κοσμήματα, και όμως ο λόγος γίνεται για τσάντες. Όχι, όμως, τις πιο συνηθισμένες τσάντες, αλλά τις φημισμένες "minaudières" της Judith Leiber . Τις ιδιαίτερες, διακοσμημένες με κρυστάλλους, τσάντες της διάσημης σχεδιάστριας κράτησαν οι πιο γνωστές γυναίκες του πλανήτη, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Ραΐσα Γκορμπατσόφ και από τη Γκρέτα Γκάρμπο μέχρι τη Νταϊάνα Ρος, ενώ πολλές από τις τσάντες - μινιατούρες της εκτίθενται σε αμερικανικά μουσεία. 

Δύο χρόνια, σχεδόν, μετά τον θάνατό της, το 2018, το luxury e-shop Moda Operandi ανακοινώνει το λανσάρισμα μιας συλλογής με 40 συλλεκτικές και μοναδικές στο είδους του τσάντες εμπνευσμένες από τα αρχεία της Judith Leiber, η οποία θα διατίθενται αποκλειστικά από την πλατφόρμα του. Η συλλογή θα περιλαμβάνει τόσο συλλεκτικά κομμάτια από το αρχείο που έχουν κατασκευαστεί από τα αρχικά καλούπια όσο και καινούργιες τσάντες που χρειάστηκαν περισσότερες από 100 ώρες για να κατασκευαστούν στο χέρι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διακοσμητικές τσάντες της ουγγαρικής καταγωγής αμερικανίδας σχεδιάστριας δανείζονται τη μορφή τους από διάφορα ζώα, λουλούδια και άλλα αντικείμενα, όπως αυτοκίνητα, τηλεφωνικές συσκευές, πακέτα δώρων, cupcakes, κομμάτια πίτσας κ.ο.κ. Αυτά τα πολύ κοινά, καθημερινά "θέματα", η Leiber κατάφερε να τα μετέτρεψε σε πολυτελή γυναικεία αξεσουάρ, και εν τέλει σε έργα τέχνης, επιμένοντας να τα διακοσμεί με πολύχρωμους κρυστάλλους και χρησιμοποιώντας τον χρυσό και το ασήμι στον υπόλοιπο σκελετό τους.  

Στη συλλογή που λανσάρει το Moda Operandi, κάθε κομμάτι είναι κατασκευασμένο με πάνω από 10.000 πολύτιμους λίθους, ενώ τα σχέδια περιλαμβάνουν από πτηνά και ψάρια μέχρι μία ποικιλία από φρούτα και λαχανικά. Για την αγορά τους θα πρέπει να γίνει πρώτα παραγγελία. 

*H συλλογή με τις Judith Leiber τσάντες θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στο modaoperandi.com από τις  7 Οκτωβρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ