Rick Owens | Θα παρουσιάσει τη συλλογή του στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι από τη Βενετία

Το show του θα μεταδοθεί ψηφιακά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πανδημία υποχρέωσε τις εβδομάδες μόδας να υιοθετήσουν social distancing διαδικασίες, και οι digital παρουσιάσεις έχει γίνει το "new normal" των catwalks. Όμως, δεν ήταν μόνο η αλλαγή στον σχεδιασμό που έφερε ο covid-19, αλλά και οι αλλαγές στα ίδια τα calendar των Εβδομάδων με πολλούς οίκους να δηλώνουν είτε ότι θα "μετακομίσουν" για πρακτικούς λόγους μεταξύ των fashion weeks- βλ. τον οίκο Valentino που μετά από πολλά χρόνια αφήνει το Παρίσι για το Μιλάνο- είτε ότι δεν θα παρουσιάσουν καθόλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάμεσα σ' αυτούς, ωστόσο, που κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική ιδέα ώστε να μην χάσουν το πόστο τους στην Εβδομάδα Μόδας που συμμετέχουν, είναι ο Rick Owens, που αποφάσισε και δήλωσε ότι θα παρουσιάσει  τη SS21 συλλογή του στο Παρίσι αλλά μέσω ...Ιταλίας, και συγκεκριμένα από τη Βενετία! 

Όπως δήλωσε ο αμερικανός σχεδιαστής στο WWD, "Θα κάνουμε ένα street show με τα βασικά, στο σπίτι μου μακριά από το σπίτι μου, το Λίντο της Βενετίας- που είναι μόλις δύο ώρες μακριά από το εργοστάσιο μας στην Ιταλία". Και προσθέτει: "Ήθελα να κάνω κάτι χειροποίητο και από τη βάση μας, αλλά να είναι ζωντανό και ηχηρό. Μπορεί να είναι μία εποχή αυτοσυγκράτησης και περιορισμού, αλλά είναι επίσης μια εποχή να σπρώξουμε τους εαυτούς μας προς το καλύτερο". 

Το digital fashion show του Rick Owens είναι προγραμματισμένο για την 1η Οκτωβρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ