Όλες οι φορές που η Πριγκίπισσα Diana μάς έπεισε να φορέσουμε παλτό με χρώμα

Τα iconic looks της Πριγκίπισσας.

Αν υπάρχει ένα fashion icon του 20ου αιώνα που το στυλ του εξακολουθεί να εμπνέει τις εμφανίσεις και τη μόδα του 21ου πρώτου, χωρίς αμφιβολία αυτό ακούει στο όνομα Πριγκίπισσα Diana. Εικοσιτρία χρόνια μετά τον τραγικό της θάνατο, το 1997, και οι εμφανίσεις της πιο επιδραστικής γαλαζοαίματη όλων των εποχών παραμένουν μια θαλερή αναφορά στις τάσεις κάθε σεζόν είτε αυτές αφορούν τα καθημερινά outfits ή τα πιο λαμπερά evening looks.

Το πνεύμα των εμφανίσεων της φροντίζουν, βεβαίως, να κρατούν ζωντανό οι δυο νύφες της Lady Diana, η Kate Middleton και η Meghan Markle, που εκτός από τα κοσμήματά της που κληροδότησε σε εκείνες μέσα από τους γιους της, Πρίγκιπα Ουίλιαμ και Πρίγκιπα Χάρι, κι εκείνες φροντίζουν να φορούν τακτικά, οι δούκισσες συχνά δοκιμάζουν outfits που θυμίζουν αντίστοιχα δικά της.

Καθώς, λοιπόν, βρισκόμαστε μια ανάσα από τον χειμώνα, στο επίκεντρο της αναζήτησης στιλιστικών ιδεών μπαίνουν τα κομμάτια της σεζόν. Τα παλτό που φόρεσε η Diana αποτελούν μια κατηγορία - έμπνευσης από μόνα τους και η πρόσφατη εμφάνισης της δούκισσας του Cambridge με κόκκινο Alexander McQueen παλτό μάς θύμισε ότι τα παλτό σε κόκκινο χρώμα ήταν από τα αγαπημένα της Diana. Το κόκκινο δεν ήταν, όμως, το μοναδικό χρώμα με το οποίο επέλεγε να δώσει ένταση στις royal εμφανίσεις της. Η Diana έχει εμφανιστεί φορώντας πανωφόρια και παλτό σε διάφορα bold, αλλά και pale χρώματα: από πράσινα και μπλε μέχρι ροζ, γαλάζια και κίτρινα, χρωματιστά καρό αλλά και μοβ, η γκαρνταρόμπα της είχε διαθέσιμη κάθε πιθανή εκδοχή σε παλτό. 

Η Diana αγαπούσε τα ρούχα και ο ρόλος της ως Πριγκίπισσα της έδωσε τη δυνατότητα της πρόσβασης σε καλοραμμένα, φίνα και κομψά κομμάτια. Τα πρώτα χρόνια της στη βασιλική οικογένεια, μετά τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, οι επιλογές της ήταν πιο κοντά στο αυστηρό tailoring που επιβάλλουν οι ενδυματολογικοί κώδικες του Παλατιού, το στιλ της ήταν πιο σεμνό, ενώ το νεαρό της ηλικίας - ήταν μόλις 20 όταν παντρεύτηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου- συχνά την οδηγούσε σε girly και ρομαντικές σιλουέτες. Με τα χρόνια, και τη συνδρομή της Catherine Walker, της βρετανίδας σχεδιάστριας που έμεινε στο πλευρό της Πριγκίπισσας από τα πρώτα χρόνια του γάμου της ως τον θάνατό της, το στιλ έχει πιο τολμηρό και μοντέρνο. Οι φαρδιές και πιο συντηρητικές φόρμες έδωσαν σε τη θέση τους σε εφαρμοστά σακάκια και pencil φούστες, σε bodycon φορέματα και power suits, ενώ οι αποχρώσεις στα παλτό της έγιναν πιο ουδέτερες και δυναμικές.

Σε κάθε περίπτωση, το στιλ της Πριγκίπισσας Diana είναι μοναδικό και οι παρακάτω εμφανίσεις της μας θυμίζουν γιατί πρέπει να βάλουμε στη γκαρνταρόμπα μας παλτό με χρώμα.

1987: Η Πριγκίπισσα Diana με τον γιο της Πρίγκιπα William και τον ανιψιό της, Peter Phillips, με γαλάζιο παλτό που σχεδίασε η Catherine Walker- μαζί με το ασορτί παλτό του William.

1988: Με έντονο μπλε baggy σταυροκουμπωτό παλτό στη Γλασκώβη.

1988: Σε επίσκεψή της στη νήσο Γουάιτ με Escada παλτό σε κίτρινο και μαύρο.

1986: Σε επίσκεψή της σε γηροκομείο στο Milton Keynes με κόκκινο puff-sleeve μίντι παλτό.

1985: Με τον Πρίγκιπα Κάρολο στη Βενετία. Η Diana φοράει μακρύ πράσινο καρό παλτό με μεγάλο γιακά σε σχέδιο των The Emanuels (που σχεδίασαν και το νυφικό της).

1985: Η Πριγκίπισσα Diana στην Ουαλία με κόκκινο one-button παλτό.

1984: Με τον Πρίγκιπα Κάρολο στο Μπέρμιγχαμ με κόκκινο σταυροκουμπωτό μακρύ παλτό της Catherine Walker.

1982: Η εγλκυμονούσα Πριγκίπισσα Diana σε επίσκεψή της στο Λίβερπουλ με μάλλινο maternity παλτό Bellville Sassoon σε μοβ χρώμα.

1982: Η Πριγκίπισσα Diana με ροζ παλτό.

1982: Σε επίσκεψή της στο Μπρίστολ έγκυος στον William. Φοράει πράσινο παλτό Bellville Sassoon.

1981: Την ημέρα που ανακοίνωσε την πρώτη εγκυμοσύνη της με κόκκινο παλτό Bellville Sassoon.

1981: Στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία με τον Πρίγκιπα Edward. H Diana φοράει μπλε παλτό με κεντήματα.