Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή sneakers του 2020

Η λίστα του Lyst με τα 10 κορυφαία ζευγάρια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως κάθε χρόνο το Lyst, η δημοφιλής βρετανική shopping πλατφόρμα, δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα "The Year in Fashion". Σε αυτή μπορεί να βρει κανείς τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς, τους celebrities με τη μεγαλύτερη στιλιστική επιρροή αλλά και ποια fashion brands έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. 

Από τις κατηγορίες του "The Year in Fashion" ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα sneakers του 2020. Εν μέσω πανδημίας το athleisure απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική γι αυτό και τα sneakers αναδείχθηκαν ως το απόλυτο αξεσουάρ. Ποια είναι τα σχέδια που βρέθηκαν στο Top Ten; Η επιλογή έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία StockX και βασίστηκε σε παράγοντες όπως οι πωλήσεις από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του κάθε μοντέλου καθώς και τη μέση τιμή πώλησης.

Top 10 sneakers of 2020

#1 Air Jordan 13 Retro Flint

#1 Air Jordan 13 Retro Flint

Μετά την προβολή του show "The Last Dance", οι πωλήσεις του Jordan στο StockX αυξήθηκαν πάνω από 40%. Το Air Jordan 13 Retro Flint, το οποίο κυκλοφόρησε όταν ολοκληρώθηκε το σόου, έγινε στο StockX μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς (40.000 πωλήσεις τον πρώτο μήνα στην αγορά). Στις τέσσερις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της σειράς, οι αναζητήσεις στο Lyst για το μοντέλο αυξήθηκαν κατά 169%.

#2 Air Jordan 4 Off-White Sail

#2 Air Jordan 4 Off-White Sail

Η πρώτη αποκλειστική συνεργασία του Virgil Abloh με το Jordan Brand της Nike κατατάχθηκε ως η μεγαλύτερη κυκλοφορία του Off-White για το 2020, σύμφωνα με το StockX.

#3 Air Jordan 4 Retro High Dior

#3 Air Jordan 4 Retro High Dior

Με τιμή λιανικής 2.000 δολάρια και μέση τιμή μεταπώλησης άνω των 10.000$, το Air Jordan 1 Retro High Dior ήταν η πιο ακριβή έκδοση sneaker για το 2020.

#4 Nike SB Dunk Low Travis Scott

#4 Nike SB Dunk Low Travis Scott

Μία από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες του της Nike για το Nike SB Dunk Low ήταν με τον Travis Scott. Το"Cactus Jack", το οποίο έχει ήδη αυξηθεί κατά 50% από την κυκλοφορία του Φεβρουαρίου μεταπωλείται για πάνω από 1.600$.

#5 Nike SB Dunk Low Ben & Jerry's Chunky Dunky

#5 Nike SB Dunk Low Ben & Jerry's Chunky Dunky

Εμπνευσμένο από τα πολύχρωμα παγωτά της Ben & Jerry, το SB Dunk Low Ben & Jerry's Chunky Dunky διαθέτει τα πιο ωραία χρώματα. Μία από τις πιο αναμενόμενες (και περιορισμένες) κυκλοφορίες sneaker της χρονιάς, μεταπωλείται στο StockX σε μέση τιμή 1.600 $ ή 1500% σε σχέση με το λιανικό εμπόριο.

#6 Nike SB Dunk Low Grateful Dead Bears Orange

#6 Nike SB Dunk Low Grateful Dead Bears Orange

Η μέση τιμή μεταπώλησης του Nike SB Dunks έχει τριπλασιαστεί από πέρυσι, χάρη σε αυτή η συνεργασία με τη Grateful Dead, η οποία μεταπωλείται για περισσότερα από 3000 $.

#7 Adidas Yeezy Boost 350 V2 Carbon

#7 Adidas Yeezy Boost 350 V2 Carbon

Το πιο δημοφιλές σχέδιο της Yeezy για την Adidas το οποίο μετρά πάνω από 15.000 χιλιάδες πωλήσεις.

#8  New Balance 992 Joe Freshgoods No Emotions Are Emotions

#8 New Balance 992 Joe Freshgoods No Emotions Are Emotions

Μετά τη συνεργασία του σχεδιαστή Joe Freshgoods με τη New Balance οι πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου αυξήθηκαν κατά 1303%.

#9 Nike Space Hippie 03 Vast Grey Hyper Crimson

#9 Nike Space Hippie 03 Vast Grey Hyper Crimson

Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, το Space Hippie ήταν το sustainable sneaker με τις καλύτερες πωλήσεις στο StockX το 2020.

#10 Jordan 1 Retro High NC to Chi Leather (W)

#10 Jordan 1 Retro High NC to Chi Leather (W)

Το μοντέλο Jordan 1 βρίσκεται μέσα στις καλύτερες πωλήσεις το 2020 με πάνω από 30.000 ζευγάρια να πωλούνται στο StockX μέχρι στιγμής φέτος.