Γιατί η Bottega Veneta "έκλεισε" τις σελίδες της στα social media;

Την εποχή που όλα γίνονται ψηφιακά, το luxury label γυρίζει την πλάτη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν προσπαθήσετε να αναζητήσετε τις σελίδες της Bottega Veneta σε Instagram, Facebook και Twitter, θα πέσετε πάνω σε μηνύματα που δηλώνουν ότι "αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη". Τι είναι, όμως, αυτό που την εποχή (της πανδημίας) που όλοι στρέφονται στα ψηφιακά μέσα και λειτουργίες έκανε τον δημοφιλή οίκο (και την Kering Group στην οποία ανήκει) να πάρει αυτή την απροσδόκητη απόφαση; 

Επίσημη εξήγηση για το αιφνιδιαστικό "κατέβασμα" των λογαριασμών δεν υπάρχει και μέχρι στιγμής μόνο υποθέσεις γίνονται από όσους ασχολούνται με τη διεθνή μόδα. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο αφού ο Daniel Lee- καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου- αποκάλυψε την SS21 συλλογή του ψηφιακά. Όμως, στον Lee φαίνεται να αποδίδουν οι περισσότεροι την "εξαφάνιση" του brand από τα social media. Κατ' αρχάς, ο ίδιος δεν είχε ποτέ προσωπικούς λογαριασμούς στον Instagram και έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν το έχει σκοπό να ανοίξει, δεν το αφορά η ενασχόληση μαζί τους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της τελευταίας του collection, που πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, απαγόρευσε να μοιραστεί στα social media οποιοδήποτε στιγμιότυπο από το show. 

Γιατί η Bottega Veneta "έκλεισε" τις σελίδες της στα social media;
Bottega Veneta SS21

Παρά το ότι ο Lee ανήκει στη γενιά των millennials και είναι γνώστης της χρήσης της τεχνολογίας και της σημασία των social media, μοιάζει να θέλει να κάνει το δικό του statement παίρνοντας την αντίθεση κατεύθυνση απ' αυτή που ακολουθούν τα περισσότερα fashion brands, ιδίως αυτή την περιόδο. 

Αξίζει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι τα προϊόντα της Bottega Veneta είναι παγκοσμίως από τα πιο ευπώλητα, σύμφωνα με τα reports κορυφαίων retailers, με αποτέλεσμα να δημιουργίεται μία αίσθηση ασφάλειας και σιγουριά για μία τέτοια κίνηση. Το όνομα Bottega Veneta είναι τόσο hot που (φαίνεται να) μπορεί να ισοφαρίσει την απώλεια, αν υπάρχει τέτοια, από την μη ύπαρξη offical pages. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι influencers και fashion insiders έχουν αναλάβει την προβολή των BV και τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά περίφημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ