Ποιος σχεδιαστής θα ντύσει την Kamala Harris στην ορκωμοσία της;

Οι πιθανές επιλογές από σχεδιαστές που μπορεί να κάνει η νέα αντιπρόεδρος των Η.Π.Α.

Η ημέρα της ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των Η.Π.Α πλησιάζει κι ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στραμμένο σε μία στιγμή που περίμεναν πολλοί εδώ και καιρό: την αλλαγή ηγεσίας. Στις 20 Ιανουαρίου, λοιπόν, ο Joe Biden θα ορκιστεί νέος πρόεδρος και μαζί του θα ορκιστεί και η πρώτη γυναίκα σε ρόλο αντιπροέδρου, η Kamala Harris. 

To fashion είδωλο Kamala Harris 

Αν ο ενθουσιασμός για την εκλογή Biden ήταν μεγάλος από την πλειοψηφία των Αμερικανών, ο ενθουσιασμός για την επιλογή της Kamala Harris έχει αποδειχτεί ακόμα μεγαλύτερος. Γυναίκα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής από μεσαία τάξη, η Harris είναι η προσωποποίηση του "american dream come true" και έχει γίνει ήδη ένα "είδωλο" για χιλιάδες νέους και νέες Αμερικανίδες, ιδίως αυτούς που βρίσκονται στο περιθώριο. Στην προεκλογική της εκστρατεία απέδειξε ότι η επιρροή της είναι τόσο ισχυρή που κατάφερε να κάνει statement και να περάσει μηνύματα απλά και μόνο με τα παπούτσια που επέλεγε να φορέσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα, λοιπόν, πλησιάζει η ορκωμοσία και φυσικά, εκτός από τον συμβολισμό και την τεράστια σημασία της στιγμής, το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο και στο ντύσιμο που θα επιλέξει να κάνει η νέα αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Το οποίο, βεβαίως, θα έχει τον δικό του εύγλωττο συμβολισμό. Η Harris έχει αποδείξει ότι κατανοεί πλήρως τη σημασία το ρόλου που παίζει η μόδα στην πολιτική και η επιλογή της σε σχεδιαστή πιθανότατα δεν θα είναι τυχαία. Και μπορεί μέχρι σήμερα να έχει επιδείξει μία εμπιστοσύνη σε κοστούμια από ευρωπαϊκά brands όπως Valentino και Max Mara, όμως τη βραδιά της εκλογική της νίκης επένδυσε στο brand Carolina Herrera - μία σχεδιάστρια μετανάστης στις Η.Π.Α που έχει ντύσει σχεδόν όλες τις Πρώτες Κυρίες της χώρας-, ενώ τη βραδιά που πήρε το χρίσμα να διεκδικήσει την αντιπροεδρία είχε επιλέξει ένα κοστούμι του Joseph Altuzarra- άλλος ένας multiracial σχεδιαστής που πέτυχε στην Αμερική. Όλοι, βεβαίως, στοιχηματίζουν ότι για την τελετή της ορκωμοσίας της η Harris θα εμπιστευτεί και θα αναδείξει Αμερικανό σχεδιαστή, ιδίως αυτή την περίοδο που η βιομηχανία της μόδας στις Η.Π.Α. χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη. 

Οι πιθανοί σχεδιαστές 

[Photos: Getty Images]

Christopher John Rogers

Christopher John Rogers

Βραβευμένος από τη CFDA ως ο σχεδιαστής - ανερχόμενο ταλέντο του 2020, ο νεαρός αφρο-αμερικανός John Rogers είναι ένα από τα hot ονόματα της αμερικανικής μόδας αυτή τη στιγμή. Τα έντονα χρώματα και οι ογκώδεις σιλουέτες στις δημιουργίες του δεν συνάδουν ακριβώς με το στιλ της Harris, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανό να τη δούμε να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. 

Altuzarra

Altuzarra

Η Harris έχει ήδη δείξει την εμπιστοσύνη της στον νεοϋρκέζο Joseph Altuzarra, που φημίζεται για τη μαεστρία του στα κοστούμια. Έχει ντύσει τις Michele Obama και Meghan Markle, δυο γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει για το ανεπιτήδευτο στιλ τους, και δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο σε πολλές εμφανίσεις της αντιπροέδρου στο μέλλον. 

Pyer Moss

Pyer Moss

O Kerby Jean-Raymond, o ιδρυτής του Pyer Moss, είναι ένας πραγματικός fashion star στις Η.Π.Α. Μέσα από το δημοφιλές brand του δεν κατάφερε απλά να ξεχωρίσει για την ιδιαίτερη αισθητική του, και κυρίως τις street style προτάσεις του, αλλά να αναδείξει την κουλτούρα της κοινότητας των Μαύρων. Το intellectual glamour των δημιουργιών του και o πολιτικός ακτιβισμός με τον οποίο έχει συνδέσει το brand του, τον κάνουν μια τέλεια επιλογή για τους σκοπούς της Kamala Harris. 

Carolina Herrera

Carolina Herrera

O οίκος Carolina Herrera και ο σχεδιαστής του, Wes Gordon, έχουν ήδη ντύσει μία φορά την Harris σε επίσημη εκδήλωση. Η φινέτσα και η κομψότητα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το αμερικανικό label ταιριάζουν στην αντιπρόεδρο, που θα μπορούσε εύκολα να εμπιστευτεί για τις εμφανίσεις της και τις βραδινές δημιουργίες του οίκου. 

Prabal Gurung

Prabal Gurung

Άλλος ένα mixed-race σχεδιαστής που αρίστευσε στις Η.Π.Α με το ομώνυμο brand του. Ο ασιατικής καταγωγής Gurung μοιάζει να μοιράζεται παρόμοιες εμπειρίες με την Harris κι επομένως να μπορεί να εκφράσει αυτό που αντιπροσωπεύει εκείνη. Ο Gurung μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με κοστούμια και βραδινά φορέματα. 

Ralph Lauren

Ralph Lauren

Ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους αμερικανούς σχεδιαστές, με το brand του να είναι σχεδόν συνώνυμο της αμερικανικής αισθητικής, ο Lauren αποτελεί μία κλασική επιλογή για τέτοιες περιστάσεις - κι ήδη έχει γίνει γνωστό ότι θα ντύσει τον Joe Biden για την ορκωμοσία. 

Gabriela Hearst

Gabriela Hearst

Η σχεδιάστρια με καταγωγή από την Ουρουγουάη, που έχτισε όμως το επώνυμο brand στη Νέα Υόρκη, είναι το νέο δυνατό όνομα στον χώρο της μόδας, ιδίως μετά την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του οίκου Chloé. Τα cool και σοφιστικέ σχέδιά της, ο γυναικείος δυναμισμός που αντιπροσωπεύουν, αλλά και η επιμονή της Hearst σε μία sustainable μόδα την κάνουν μία επιλογή που εκφράζει την Harris. 

Brandon Maxwell

Brandon Maxwell

Ο τεξανός σχεδιαστής είναι ο αγαπημένος των celebrities- έχει ντύσει από τη Lady Gaga μέχρι τη Michelle Obama- κι έχει αποδειχτεί δεξιοτέχνης στις δημιουργίες με συμβολισμούς. Του άρεσουν τα χρώματα, αλλά γνωρίζει και πως να διατηρήσει το μέτρο και την κομψότητα στις εμφανίσεις που σχεδιάζει.